Franciákat átverő bűnszervezetet keresnek Magyarországon, már 250 millió forintos a kár

Publikálás dátuma
2019.06.08. 08:48

Fotó: police.hu
Nemzetközi nyoozócsoportot készülnek alakítani a hatóságok. A bűnözők nyomait a lenygeleknél és izraelben is felfedezték.
Különösen nagy kárt okozó csalás, bűnszervezetben részvétel, pénzmosás és más bűncselekmények magalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folyik eljárás Magyarországon, írja honlapján a rendőrség. Franciák pénzére utazó nemzeközi bűnszervezetről van szó: az elkövetők magas hozamú kriptovaluta-, illetve megújuló energia befektetést kínáltak a nyugat-európai országban.
A sértettek befizették pénzt, de cserébe nem kaptak semmit. Az okozott kár nagysága közel 250 millió forint.

Az elkövetők hamis dokumentumok felhasználásával magyarországi pénzintézeteknél számlákat nyitottak, és gazdasági társaságokat alapítottak, majd a csalásokból befolyó pénzeket külföldi bankszámlákra utalták tovább.
Az eljárás során a nyomozók a francia csendőrséggel és más külföldi társszervekkel közreműködve térképezték fel a Franciaországot, Magyarországot, Lengyelországot és Izraelt érintő bűnszervezetet. Magyarországon csütörtökön és pénteken raziáztak a nyomozók a francia csendőrséggel közösen, több ingatlanon tartottak kutatást. Az eljárás további szakaszában a hatóságok nemzetközi nyomozócsoportot terveznek alakítani.
Szerző

Balesetező autó utasait ütötték el Kazincbarcika és Múcsony között

Publikálás dátuma
2019.06.08. 07:30
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Egy férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a kórházba szállítása során életét vesztette.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint szombat hajnalban, valamivel 1 óra után egy férfi eddig ismeretlen okból árokba hajtott autójával a 2606-os számú úton. A baleset miatt az autó utasai kiszálltak, és az úton állva akartak segítséget kérni. Azonban egy arra haladó jármű 29 éves, múcsonyi sofőrje nem észlelte az úttesten várakozó személyeket, és elütötte őket. Egy férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a kórházba szállítása során, 3 óra körül a mentőben meghalt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.
Szerző

Kigyulladt egy asztalosüzem Pomázon

Publikálás dátuma
2019.06.07. 22:02
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Először a Mester utcában álló üzem tetőszerkezete kapott lángra.
Kigyulladt Pomázon egy 1500 négyzetméteres asztalosüzem - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek este. Csámpai Attila elmondta, hogy a Mester utcában álló üzem tetőszerkezete kapott lángra, majd az épület teljes terjedelmében égni kezdett. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és megkezdték az oltást. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy információik szerint senki nem sérült meg. 
Szerző
Témák
tűz Pomáz