Kiderült: a pokolba vezető utat is Mészáros Lőrinc építi

Publikálás dátuma
2019.06.13. 16:58

Fotó: Népszava
A NER mindenhez is értő csúcsvállalkozója a Highway to hell-re imitált bősz gitározást egy esküvőn.
Elképesztő hírekkel bombáz minket a csütörtök: épp csak megtudtuk, hogy a Krisztus szeretetét hirdető Orbán Gáspár felcsapott honvédnak, és gépkarabéllyal védi az országhatárt, erre az is kiderült, hogy Mészáros Lőrinc, a Magyarország 2. leggazdagabb embere – aki okosabb Mark Zuckenbergnél is – valódi bulibárónak számít. 
A 444.hu ugyanis megszerzett egy videót, amin Mészáros egy oltári esküvői bulin szórakozik: mit szórakozik, valósággal tombol, – a csúcsoligarcha egy elektromos gitárt penget, és az AC/DC slágerének refrénjét – Highway to hell – rikoltja izzadságtól fénylő arccal, hasig kigombolt fehér ingben. A hírportál szerint Mészáros volt az esküvő sztárvendége, és ő jelentette be azt is, hogy eladó a menyasszony, bár ezzel sejthetően nem ő járt jól, a rendezvényt ugyanis nem kísérte közbeszerzési eljárás. 
A dalszöveget talán nem pontosan ismerők számára érdemes felidézni a magyar fordítást, hiszen akadnak benne a Mészáros karrierjéhez nagyon illő sorok is:
Az élet könnyű, ha szabadként élsz Bérlet egy egyirányú útra Ne kérdezz semmit hagyj békén Mindent viszek egyszerre Nem kell indok nem kell vers (…) Nincs stoplámpa nincs sebességkorlátozás Senki sem lassíthat le Mint egy kerék felpörgök Senki sem szórakozhat velem
Szerző
Frissítve: 2019.06.20. 15:08

Plakáton határolódik el Schmidt Máriáék listázásától az új Figyelő

Publikálás dátuma
2019.06.13. 16:26

Ritka sajtótörténeti pillanat, amikor egy kormányközeli lap hirdetésben tagadja meg korábbi vezetőinek szemléletét.
Szokatlan Figyelő- plakát került ki csütörtökön az utcára: a vezetőváltáson átesett, de még mindig NER-kompatibilis lap ebben gyakorlatilag elhatárolódott a Schmidt Mária fémjelezte korábbi vezetőség szerkesztési elveitől. A hirdetést egyik olvasónk vette észre.
„Listák nélkül – Minden, ami üzlet” üzeni az óriás betűkkel a hirdetés: ezzel a lap bíróság által is elmarasztalt korábbi cikkére utalnak, amiben „Figyelő Soros magyarországi zsoldosainak” nevét sorolta fel, közöttük már korábban elhunyt személyeket is. Magyarán, a csábító ajánlat az, hogy a lap ezentúl nem közöl a nyilas korszakot idéző listákat. 
És ez csak a plakát, mert maga a lap további bizarr meglepetéseket tartogat „Fővárosi hajóút – tarajos vizeken” címlapcímmel írnak a dunai hajókatasztrófáról, és azt fejtegetik a 28 halálos áldozattal járó tragédia kapcsán, hogy a sétahajós turizmus visszaesése mérhető gazdasági károkat okozhat a fővárosban. Üzleti hetilap ide vagy oda, ennél a témánál a haszonelvű megközelítést érdemes lett volna átgondolni, egy nappal a Hableány kiemelése után – akárcsak az az óriásplakátok szövegét is.  
Szerző

Vészhelyzetet jelzett, majd megszakította útját egy Budapestről Philadelphiába tartó repülőgép

Publikálás dátuma
2019.06.13. 15:54

Fotó: Silas Stein/dpa Picture-Alliance / AFP
Vészhelyzetet jelző kódot beállítva műszaki hiba miatt Frankfurt repülőterén szakította meg útját az American Airlines Budapestről Philadelphiába tartó járata csütörtökön délután.
A tervezetthez képest mintegy félórás késéssel, délben szállt fel Budapestről az American Airlines philadelphiai járata. A cseh-német határ, Karlovy Vary térségében aztán a személyzet eddig ismeretlen okból az általános vészhelyzetet jelző kód leadásával az út megszakítása mellett döntött. A repülőgép nagyjából másfél órával a felszállása után épségben landolt a frankfurti repülőtéren. A leszállást követően a légitársaság műszaki személyzete megkezdte a repülőgép átvizsgálását.
Az Airportal megkeresésére az American Airlines azt közölte, hogy a járatot teljesítő személyzet egy lehetséges műszaki hiba miatt döntött az út megszakítása mellett.
Szerző