tartozás;

2019-06-19 09:07:22

Fűrésszel és baltával akart behajtani tízezer forintot

Négy év börtönre ítélt a marcali bíróság egy 28 éves férfit, aki baltával és fűrésszel akart behajtani egy tízezer forintos tartozást.

A Marcali környéki faluban élő vádlott januárban adott kölcsön egy ismerősének, akitől azóta többször is hiába kérte vissza a pénzét. Májusban megelégelte, hogy a sértett tartozik neki, s amikor egyszer berúgott, elment hozzá, hogy behajtsa tartozását. A sértett éppen fát vágott az udvarban, de ekkor sem tudott fizetni, mire a férfi felkapott egy baltát, s kergetni kezdte, s azzal fenyegette, megöli. Később úgy tett, mintha lehiggadt volna, békülékenyen egy melléképületbe hívta adósát, hogy ott majd megbeszélnek mindent, ám ott a falhoz vágta, s egy fűrészt szorított a torkának, s ismét gyilkossággal fenyegette. Miután elengedte, a sértett másnap kifizette adósságát, egyúttal értesítette a rendőrséget is.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a többszörösen büntetett előéletű vádlottat, akit a bíróság négy év börtönre ítélt, illetve elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Miután a verdikt ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.