Százkilós betontömb zuhant egy kisfiú fejére Pusztaszabolcson

Publikálás dátuma
2019.06.19. 10:10
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Bors szerint az orvosok egész éjjel küzdöttek a gyerek életéért. A baleset körülményeit vizsgálják.
Mentőhelikopterrel vittek kórházba hétfő este egy 12 éves fiút a Fejér megyei Pusztaszabolcsról, mert játék közben a fejére esett egy csaknem 100 kilós betontömb – írja a Bors.  A lap szerint a fiú a barátaival az utcájuk végén lévő telekre biciklizett, amin egy ház romjai állnak. Az építmény évekkel ezelőtt egy gázrobbanás következtében vált lakhatatlanná. Tulajdonosa, amennyire tudta, elbontotta az életveszélyessé vált romokat. A fiú éppen az egyik betonfaldarabról akart átugrani a másikra, amikor megcsúszott, a földre esett, a 100 kilós tömb pedig rázuhant a fejére. A társai lélekjelenlétüknek köszönhető, hogy az gyorsan meg is érkezett. A Deltahírek úgy tudja: egy testnevelő tanár emelte le a hatalmas betontömböt a gyerekről. A mentősök hosszú ideig küzdöttek a fiú életéért. A lap úgy tudja, a gyereket többször újra kellett éleszteni, míg stabilizálhatták az állapotát annyira, hogy útnak tudjanak vele indulni a kórházba. Ott információik szerint az orvosok egész éjjel küzdöttek a műtőben azért, hogy megmentsék. A Borsnak a pusztaszabolcsi jegyző azt mondta, megtették a szükséges intézkedéseket, bejelentést tettek a járási hiva­talnál a balesetveszélyes in­gatlanról. A telek tulajdonosa együtt­működőnek mutatkozik, a rendőrségi nyomozás lezárása után feltehetőleg elbontatja a maradék romot is – tette hozzá. A baleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.
Szerző

Letartóztathattak egy férfit az eltűnt maglódi vállalkozó ügyében

Publikálás dátuma
2019.06.19. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A letartóztatott L. megtagadta a hazugságvizsgálatot.
Letartóztathattak egy férfit a 41 napja eltűnt luxusautókkal foglalkozó maglódi vállalkozó, Pintér Gyula eltűnése miatt – írja a Bors. Pintér az autójával és a kutyájával együtt tűnt el, az állatot Szlovákiában megtalálták, illetve a gépjármű is valahogyan visszakerült a vállalkozó udvarára. A most letartóztatott L. az eltűnés napján biciklivel kereste fel a férfit, illetve előző éjszaka egyórás telefonbeszélgetést folytattak. A férfi egy közeli tanyán él, amiről a lap azt írja, hogy a bejáratot a rendőrség lezárta, a birtokot pedig speciális keresőkutyákkal átfésülték. A letartóztatott férfi állítólag megtagadta a hazugságvizsgálatot. 
Szerző

Fűrésszel és baltával akart behajtani tízezer forintot

Publikálás dátuma
2019.06.19. 09:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Négy év börtönre ítélt a marcali bíróság egy 28 éves férfit, aki baltával és fűrésszel akart behajtani egy tízezer forintos tartozást.
A Marcali környéki faluban élő vádlott januárban adott kölcsön egy ismerősének, akitől azóta többször is hiába kérte vissza a pénzét. Májusban megelégelte, hogy a sértett tartozik neki, s amikor egyszer berúgott, elment hozzá, hogy behajtsa tartozását. A sértett éppen fát vágott az udvarban, de ekkor sem tudott fizetni, mire a férfi felkapott egy baltát, s kergetni kezdte, s azzal fenyegette, megöli. Később úgy tett, mintha lehiggadt volna, békülékenyen egy melléképületbe hívta adósát, hogy ott majd megbeszélnek mindent, ám ott a falhoz vágta, s egy fűrészt szorított a torkának, s ismét gyilkossággal fenyegette. Miután elengedte, a sértett másnap kifizette adósságát, egyúttal értesítette a rendőrséget is. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a többszörösen büntetett előéletű vádlottat, akit a bíróság négy év börtönre ítélt, illetve elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Miután a verdikt ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
Szerző
Témák
tartozás
Frissítve: 2019.06.19. 10:07