Bioritmus;stressz;étcsokoládé;gyulladáscsökkentés;

Illusztráció

- Van olyan csokoládé, ami nem csak pszichésen képes gyógyítani

Egy emberi kísérlet szerint az étcsokoládé bizonyos típusának fogyasztása pozitív egészségügyi hatásokkal jár.

A San Diego-ban bemutatott tanulmány megállapításai szerint a magas, legalább 70 százalék kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása csökkenti a stressz szintet, csökkenti a gyulladást, javítja a hangulatot és a memóriát, de a szervezet ellenállóképességét is – számolt be a kutatásról a Science Daily.

Bár azt már korábban is ismert volt, hogy a kakaó erős antioxidáns és a gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok egyik fő forrása, ez az első alkalom, hogy az embereket vizsgáltak, hogyan támogatja a kognitív, endokrin, szív- és érrendszer egészségét az étcsokoládé. Évek óta vizsgálják az étcsokoládé neurológiai funkciókra gyakorolt hatását a cukortartalom szempontjából, de az első alkalom, hogy a kakaó mennyiségét emberekben rövidebb vagy hosszabb ideig vizsgálták. Az eredmények szerint minél magasabb a kakaó koncentrációja, annál pozitívabb a ​​hatás.

Az emberi bélflórában körülbelül 500-1000 baktérium él, amelyek az elhízástól az autizmusig több betegséget okozhatnak, de most egy pozitív hatásukat is kimutatták amerikai kutatók.