ítélet;iskolai zaklatás;Soroksár;

2019-07-05 16:41:26

Nem kell börtönbe mennie a diákjait zaklató, megalázó soroksári tanárnak

Bár 23 rendbeli veszélyeztetés miatt ítélték el, a férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Jogerős ítélet született a soroksári tanár ügyében, akit kiskorú veszélyeztetésével vádoltak – jelentette be pénteken a Fővárosi Törvényszék.

A vádirat szerint a középiskolai tanár a diákok felé tett sértő és megalázó – többnyire szexuális

tartalmú – megjegyzéseivel és cselekményeivel veszélyeztette a – nevelése és felügyelete alatt álló – 15-17 évközötti diákok erkölcsi és érzelmi fejlődését. Ezen kívül a vádhatóság szerint a

férfi számos alkalommal tett egy tanuló bőrszínére utalva sértő megjegyzéseket diáktársai előtt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a vádlottat 23 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év 3 hónap – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 év tanári foglalkozástól eltiltásra ítélte. Az ügy a fellebbezések okán másodfokon 2019. július 1-jén a Fővárosi Törvényszéken folytatódott.

A másodfokú tanács nyilvános ülésen – az elsőfokú bíróság ítéletével egyetértve – a vádlottat

bűnösnek találta. A szabadságvesztés időtartamát 2 évre mérsékelte, egyebekben pedig az elsőfokú

ítéletet helyben hagyta, így az jogerős.

A hvg.hu cikke szerint a vádlott földrajztanárként és dolgozott a XXIII. kerületi Qualitas gimnáziumban. Hatalmával rendszeresen visszaélt, olykor odáig ment, hogy nyíltan szexuális tartalmú ajánlatot tett egy-egy diáklánynak. Szembeszállni ugyanakkor csak kevesen mertek vele, mert apja volt az igazgató, és tartottak az iskolavezető fideszes kapcsolataitól is – írta a hírportál.