Vádat emeltek a férfi ellen, aki albániai kormányközeli kapcsolatokkal rendelkező üzletembernek adta ki magát

Publikálás dátuma
2019.07.10. 11:24

Fotó: Shutterstock
A pécsi férfi az üzletfeleitől pénzt csalt ki – többek között azzal csapta be áldozatait, hogy üzleti partnereket keres egy ércbánya kapcsán.
Csalás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy magát albániai kormányközeli kapcsolatokkal rendelkező üzletembernek kiadó férfi ellen - közölte a Baranya Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.   
A pécsi férfi az üzletfeleitől pénzt csalt ki, többek között azzal csapta be áldozatait, hogy üzleti partnereket keres egy Albániában kiemelkedő üzleti lehetőséggel bíró ércbánya kapcsán

- írta Varga-Koritár György főügyész a közleményben. Emellett a férfi azt is állította, hogy egy Pécs melletti kastély megvásárlása, majd abból egy Európában is egyedülálló egészségügyi és wellness központ létrehozásához keres befektetőket. A közlemény szerint
a vádlott jogtalanul használta fel a kastély tényleges tulajdonosai által korábban készített terveket, hogy az általa kiválasztott jó anyagi körülmények között élő sértetteket megtévesztve pénzhez jusson.

A semmilyen komolyabb vagyontárggyal nem rendelkező, többmilliós magánadósságot felhalmozó férfi nagy összegű kölcsönöket kért, megbízási, vagy bankgarancia díjként különböző összegeket vett át, de azok visszafizetésére sem szándéka, sem reális lehetősége nem volt - olvasható a közleményben. A vádlott a tíz sértettől átvett - 45 millió forintot meghaladó - pénzt eltüntette, illetve saját céljaira használta fel.
Szerző

Kiírták szabadságra, ezért megverte főnökét a közmunkás

Publikálás dátuma
2019.07.10. 10:12

Fotó: Népszava
Megverte a közmunkások vezetőjét egy nő a Somogy megyei Szabáson, mivel szerinte jogtalanul írták ki szabadságra, amikor vizsgálatra vitte a gyermekét.
Komoly üvöltözés akasztotta meg a munkát hétfőn a szabási hivatalban: egy magából kilelt asszony fenyegetett veréssel előbb egy hivatalnoknőt, majd pedig Sári Péter polgármesterrel kiabált. – Az asszony még a múlt héten szólt nekem, hogy pénteken vizsgálatra kell vinne a fiát – mesélte a faluvezető –, s engedélyt kért, hogy ne kelljen dolgoznia. Beleegyeztem, de utóbb kiderült, van szabadsága, így a közmunkások ügyeit intéző kollégám kiírta arra a napra. Ebből lett aztán hétfőn komoly balhé: a közmunkásnő ugyanis észrevette, hogy hivatalosan szabadságon volt a múlt hét utolsó napján – a közfoglalkoztatottaknak elvileg évi 20 nap jár, melyet időarányosan vehetnek ki –, s ezt üvöltözve szóvá is tette: előbb közvetlen főnökét gyalázta és fenyegette, majd Sári Dénesen is számonkérte a történteket. Addig randalírozott, míg végül hazaküldték a munkából, s így fél napja ismét elveszett. – Amikor elment, közölte, megveri a közmunkások felügyelőjét, de senki sem vette komolyan, mert eddig nem volt vele probléma – magyarázta a polgármester. – Aztán amikor a kollégám délben hazament ebédelni, el kellett mennie a fenyegetőző asszony háza előtt. Aki az utcán nekitámadt, s bár férje tessék-lássék a kerítés mögül látszólag csitítgatta, a nő többször megütötte a főnökét, majd amikor az elesett, meg is rugdosta. A megtámadott hivatalnok könnyű sérüléseket szenvedett, az őrjöngő asszonyt elvitték a rendőrök, de még aznap ki is engedték. Amellett, hogy eljárás indult ellene, a faluban értelemszerűen kizárták a közfoglalkoztatásból is.
Szerző
Témák
Somogy megye

Strasbourgban tesz próbát életfogytig tartó büntetésének csökkentésére Szita Bence gyilkosa

Publikálás dátuma
2019.07.10. 09:57
Fotó: MTI/Sóki Tamás
A 11 éves fiút 2012-ben megkínozták, majd élve elásták gyilkosai.
Még egy utolsó kísérletet tesz szabadulására K. József, aki jelenleg Szita Bence kivégzése miatt a fővárosi Kozma utcai börtön különleges részlegében raboskodik – írja a Bors. A férfi a lapnak elárulta:
ügyvédjével kérelmet nyújtottak be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, amelyről Kertész azt állítja, a bíróság be is fogadta azt.

K. József célja, hogy az ügyet újratárgyalják, tényleges életfogytiglani büntetését csökkentsék , ugyanis szerinte a hatóságok 17 pontban hibáztak. A tét pedig, hogy vagy a börtönben hal meg – akárcsak két tettestársa, P. Erika és B. József – vagy felcsillan a remény, hogy szabadlábra helyezhessék. A bulvárlap által megkérdezett jogász szerint erre kevés az esély, ám 
pozitív elbírálás esetén valóban újratárgyalnák az ügyet. A beadvány elbírálása azonban éveket is igénybe vehet.

Mint azt már korábban a Népszava is megírta, Szita Bencét 2012. október 29-én ölték meg Sántos külterületén, egy erdőben.
Három gyilkosa megkínozta, majd élve elásta a 11 éves fiút.

A tetteseket a Pécsi Ítélőtábla tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, vagyis életük végéig a rácsok mögött maradnak.
Az áldozatot nevelőapja barátnője, P. Erika csalta el otthonról, aki korábban megmérgezni is próbálta őt - P. 2017-ben rákbetegen halt meg a börtönben, lemondva a kemoterápiáról.

Az idén elhunyt B. József a nő által a gyilkosságra felbérelt két hajléktalan egyike – másikuk a fent említett K. József. A fiúnak azért kellett meghalnia, mert P. Erika őt okolta, amiért megromlott a kapcsolata élettársával, a fiú nevelőapjával.
Szerző
Témák
Szita Bence