Németh Szilárd reagált a honvéd középiskolában történt szexuális bántalmazásokra

Publikálás dátuma
2019.07.10. 14:16

Fotó: Népszava
Az intézményben lezajlott a fegyelmi eljárás, azonnali elbocsátások voltak.
Németh Szilárd szerdai budapesti sajtótájékoztatóján (amelyen a jövő évi költségvetést reklámozta) a debreceni honvéd középiskolában történtekkel kapcsolatban is kapott kérdéseket. A HVG által korábban feltárt esetre a következőket reagálta:
„a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség intézményeiben semmiféle bántalmazást, megalázást nem tűrnek el, az ellen a lehető leghatározottabban fellépnek.

A konkrét esetben az iskolában lezajlott a fegyelmi eljárás, azonnali elbocsátások voltak, az illetékes helyettes államtitkár pedig feljelentést tett.” Mint azt korábban a HVG cikke alapján megírtuk, egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba torkollt. A portál szerint
az egyik 9. osztályba járó fiú volt éppen soron ebben a bizarr „játékban”, amikor egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa szexuális fajtalanságot követett el, kihasználva a védekezésre képtelen állapotát.

Úgy tudják, az idősebb diák análisan zaklatta iskolatársát, ám arról „ellentmondó információik vannak” , hogy a kezével, gumikesztyűt húzva vagy valamilyen tárggyal. A diák szerencséje az volt, hogy a szobába bejött egy szintén 10.-es diáktársuk, aki meglátta, mi történik, és azonnal leállította, mondván, „hagyjátok abba, ez gusztustalan”.
Szerző

Egy civil szervezet képviselőjét támogatják az ellenzéki pártok Szentendrén

Publikálás dátuma
2019.07.10. 13:33

Fotó: H. Szabó Sándor / AFP/ORFK
Fülöp Zsolt azért vállalta a jelöltséget, mert „véget akar vetni annak a korszaknak, amely egyre gyorsuló ütemben szűkíti be Szentendre fejlődési lehetőségeit”.
Fülöp Zsoltot, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület civil szervezet képviselőjét támogatják az ellenzéki pártok Szentendrén. A  DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik, és a Momentum helyi politikusai és párton kívüli civilek a TESZ jelöltjeként indulnak azért, mert - közleményük alapján - „veszélyben látják városuk jövőjét, és készek együtt, közös erőfeszítéssel cselekedni Szentendre kiszámítható és fenntartható fejlődéséért”– írja a 24.hu.  Fülöp azt mondta, azért vállalta a polgármester-jelöltséget, mert „véget akar vetni annak a korszaknak, amely egyre gyorsuló ütemben szűkíti be Szentendre természetes és kívánatos fejlődési lehetőségeit”.  
„Az elmúlt években a városvezetés felelőtlenül szolgáltatta ki Szentendrét, és szolgáltatja ki mind a mai napig ingatlanügyleteken és beruházásokon meggazdagodó érdekcsoportoknak”

– tette hozzá.
Szerző
Témák
civil ellenzék
Frissítve: 2019.07.10. 13:47

Május óta harmincöt taxi rendszámát vonták be

Publikálás dátuma
2019.07.10. 13:27
Illusztráció: Shutterstock
Budapesten, Sopronban és Zamárdiban is összevont személyszállítói ellenőrzést végeztek.
Május óta harmincöt taxi rendszámát vonta be a fokozott ellenőrzéseket végző hatóság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel. A közleményben kiemelték, hogy a nyári tömegrendezvényekhez kapcsolódóan Budapesten, Sopronban és Zamárdiban összevont személyszállítói ellenőrzést végeztek négy régió közlekedési hatósági szakemberei az elmúlt két hétben. Mint írták, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei június végén, július elején a Volt Fesztivál és a Balaton Sound helyszíneinek közvetlen közelében, valamint Budapest kiemelt közlekedési csomópontjainál, a Keleti Pályaudvar, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Népliget térségében dolgoztak. A megvizsgált 227 taxi közül 16 esetében találtak hiányosságot, jellemzően a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyek hiányát. A feltárt mulasztások miatt több esetben 200 ezer forinttól 800 ezer forintig tartó bírságot szabtak ki, kilenc jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit a helyszínen bevonták. A szabályszegő taxisok nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Magyarországra érkező turisták megkárosításával az ország hírnevének is ártanak. A közlekedési hatóság szakemberei 2019. május 11-e óta fokozott ellenőrzést végeznek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, ahol az elmúlt közel két hónapban 617 járművet vizsgáltak meg, 40 esetben találtak hiányosságot, 26 jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit vonták be. A reptér üzemeltetőjének hivatalos taxis partnere a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 9 százalékos növekedést tapasztalt a fuvarszámokban. E bővülés részben a fokozott ellenőrzések érdemi visszatartó erejének tudható be. A hatóság a teljes idegenforgalmi főszezonban folytatja a célzott ellenőrzéseket az utasok és a tisztességes, szabálykövető vállalkozások védelme érdekében – közölte az ITM.
Szerző
Témák
taxi NAV