T-Systems;NVI;NAV;Mészáros Lőrinc;

2019-07-11 15:39:36

A választási rendszerre is a Mészáros-kör felügyelhet a T-Systems megszerzése után

A T-Systems megvásárlása az egyébként is közbeszerzések tömkelegét nyerő 4iG lényegében megkerülhetetlenné vált a magyar közigazgatásban, az állami és önkormányzati cégeknél.

Az év feltehetően legnagyobb magyarországi gazdasági ügyletéről kötött előzetes megállapodást a Magyar Telekom Nyrt., a Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonában lévő informatikai céggel, a 4iG Nyrt.-vel, mely társaság főtulajdonosa 40,2 százalékos részesedéssel, a felcsúti milliárdossal szoros üzleti kapcsolatban álló Jászai Gellért elnök-vezérigazgató. A tranzakció sikeres zárásával a Magyar Telekom és a 4iG partnerségre lép a nagyvállalati és közszféra telekommunikációs szolgáltatásainak értékesítésében - jelentették be kedden. A tranzakció még az idén lezárulhat.

A Mészáros-közelbe került T-Systems csak idén megközelítőleg 5 milliárd forint közbeszerzést nyert el állami és önkormányzati szereplőktől, továbbá, jelenleg három állami szerződéssel 45,5 milliárd forintért működtet rendszereket. A 168 Óra úgy összegzi, jelenleg az alábbi jelentősebb rendszerek tartoznak a 4iG és a T-Systems által elnyert közbeszerzésekhez:

Konzorciumban a 4iG nyerte el a legális dohánytermékek útját a termelőtől a boltig követő Dohánytermék-azonosító Informatikai Rendszer kiépítésének és ötéves működtetésének a feladatát is, négymilliárd forintért.

A 24.hu értesülései szerint már akkor felmerült a leányvállalat eladása, amikor – tavaly szeptember után ismét – Orbán Viktor márciusban személyesen tárgyalt a T-Systemst tulajdonló Telekom vezetésével. Az ügylettel az egyébként is közbeszerzések tömkelegét nyerő 4iG lényegében megkerülhetetlenné vált a magyar közigazgatásban, az állami és önkormányzati cégeknél.