Lezuhant egy magyar hegymászó a Magas-Tátrában

Publikálás dátuma
2019.07.16. 08:43
Mentőhelikopter a Tátrában
Fotó: Maciej Luczniewski / AFP
Az alpinista 250 métert zuhant, esélye sem volt a túlélésre. Társát hegyimentők szabadították ki szorult helyzetéből.
Lezuhant és meghalt egy magyarországi hegymászó a Magas-Tátrában. A baleset a Kolova völgyben történt hétfőn, röviddel 7 óra előtt – tudatta az Új Szó szlovákiai magyar hírportál.
A hegyimentő-szolgálat (HZS) tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett hegymászó társa a HZS alkalmazása segítségével kért segítséget. A hegyi mentők így megszerezték a baleset helyszínének pontos koordinátáit. A mentőakcióban a poprádi  légi mentők is részt vettek, az erős szél és a kedvezőtlen látási viszonyok miatt azonban a baleset helyszínét nem tudták helikopterrel megközelíteni. A mentők így végül gyalog mentek a bajba jutottakért.
A 40 éves hegymászó mintegy 250 métert zuhant, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Földi maradványait Zár (Ždiar) községbe szállították, ahol átadták a rendőrségnek. A másik hegymászót a hegyi mentők egy menedékházba kísérték. 
Szerző
Frissítve: 2019.07.16. 12:55

Öngyilkossági szándékból gurulhatott a Dunába egy férfi a nagymarosi kompnál

Publikálás dátuma
2019.07.15. 20:59

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
A kocsinál nem találtak egyelőre semmilyen műszaki hibát.
Lehetséges, hogy öngyilkosság okozta annak a mozgáskorlátozott férfinak a a halálát, aki vasárnap a Dunába gurult autóval a nagymarosi kompnál – írja a 24.hu az áldozathoz közeli forrásokra hivatkozva. A portál információi szerint a kocsinál nem találtak egyelőre semmilyen műszaki hibát, ezért 
valószínűsíthető, hogy a később áldozattá váló utas engedte ki a kéziféket.

A fenti információkat a háttérben több az ügyet ismerő rendőr is megerősítette a portálnak.   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére azt írta:
„A történtek tisztázása szakértő bevonásával folyamatban van, az eljárás jelen szakaszában, az ön által kérdezett körülmények tekintetében magabiztosan állást foglalni korai lenne.”

Szerző
Témák
öngyilkosság

Harminc napos vizsgálati fogságba került a férfi, aki BMW-jével egy magyar család autójába csapódott

Publikálás dátuma
2019.07.15. 19:13

Fotó: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
A 35 éves férfinek drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról.
Harminc napra vizsgálati fogságba helyezte a zágrábi bíróság azt a férfit, aki múlt csütörtökön 150 km/órás sebességgel csapódott bele autójával egy magyar család Skodájába a horvát A4-es autópályán – vette észre elsőként az Indexvijesti.hr cikkét.  A 35 éves sofőrt azután tartóztatta le a horvát rendőrség, miután múlt héten súlyos balesetet okozott a Varasd közelében lévő fizetőkapunál, amelyben magyarok is megsérültek – a Bors információi szerint azóta már túl vannak az életveszélyen. Sajtóinformációk szerint az őrizetbe vett férfinak 
drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról.

A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.
Egy videón (amely később közösségi oldalakra is felkerült) jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.
Szerző
Témák
autóbaleset
Frissítve: 2019.07.16. 06:30