Vádat emeltek az alkalmazottjukat kínzó győri boltosok ellen

Publikálás dátuma
2019.07.16. 09:41
A vallatásnál használt fémrúd, mint bűnjel
Fotó: police.hu
Az öt távol-keleti származású vádlott biztos volt benne, hogy az eladónő lop a kasszából: fémrúddal, bottal verték, hogy megtudják, hova tette a pénzt.
Felfegyverkezve elkövetett emberrablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség öt kelet-ázsiai vállalkozóval szemben, akik még 2017 decemberében pincébe zárták és megkínozták győri női alkalmazottjukat.
A vád szerint a távol-keleti elkövetők közül kettő Győrben, három Budapesten él. Közülük négyet egy áruház üzemeltetése köti Győrhöz, míg az ötödik elkövető egy éttermet üzemeltet Győrben. Az áruház vezetője szerint az egyik dolgozó rájárt a kasszára, ezért úgy döntött, hogy erőszakkal is kikényszeríti a hiányzó összeg visszaadását. 
A bűncselekmény napján a többi áruházi dolgozót egy órával korábban hazaküldték a szokásosnál, a sértettet pedig lefogták, szájába zoknit tömtek, majd öten levonszolták a pincébe.
A vádlottak ekkor szabályos vallatásba kezdtek: fémrúddal és bottal verték az asszonyt, legalább ötven csapást mérve rá, miközben a hiányzó bevételt követelték.

Mivel a nő tagadta, hogy bármit is ellopott volna, közölték vele, hogy a táskájából kivett kulccsal a lakására mennek, ahol édesapjával magukra íratják a sértett lakását és autóját. El is mentek a lakásra, de senkit nem találtak otthon: így dühödten visszatértek, és újabb fenyegetésekkel próbáltak ellopottnak hitt pénzükhöz jutni. A nő nyakához húsvágó bárdot tartottak, és követelték, hogy írjon egy elismervényt tízmillió forintos tartozásról. A sértett a diktált szöveget leírta, majd azt fel is kellett olvasnia, hogy mobiltelefonjukkal az elkövetők rögzíthessék. A nyilatkozaton – piros festékbe mártott – ujjának ujjlenyomatát is el kellett helyeznie.
A súlyosan sérült, bordatörést szenvedő asszonyt ezután elengedték, de azzal az életveszélyes fenyegetéssel, hogy ha beszélni mer, őt és az apját is megölik.  Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség  emelt vádat – a később eljáró bíróság is bizonyítottnak találja a vádpontokat, a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak fejenként akár 18 év börtönre is számíthatnak.
Szerző

Lezuhant egy magyar hegymászó a Magas-Tátrában

Publikálás dátuma
2019.07.16. 08:43
Mentőhelikopter a Tátrában
Fotó: Maciej Luczniewski / AFP
Az alpinista 250 métert zuhant, esélye sem volt a túlélésre. Társát hegyimentők szabadították ki szorult helyzetéből.
Lezuhant és meghalt egy magyarországi hegymászó a Magas-Tátrában. A baleset a Kolova völgyben történt hétfőn, röviddel 7 óra előtt – tudatta az Új Szó szlovákiai magyar hírportál.
A hegyimentő-szolgálat (HZS) tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett hegymászó társa a HZS alkalmazása segítségével kért segítséget. A hegyi mentők így megszerezték a baleset helyszínének pontos koordinátáit. A mentőakcióban a poprádi  légi mentők is részt vettek, az erős szél és a kedvezőtlen látási viszonyok miatt azonban a baleset helyszínét nem tudták helikopterrel megközelíteni. A mentők így végül gyalog mentek a bajba jutottakért.
A 40 éves hegymászó mintegy 250 métert zuhant, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Földi maradványait Zár (Ždiar) községbe szállították, ahol átadták a rendőrségnek. A másik hegymászót a hegyi mentők egy menedékházba kísérték. 
Szerző
Frissítve: 2019.07.16. 12:55

Öngyilkossági szándékból gurulhatott a Dunába egy férfi a nagymarosi kompnál

Publikálás dátuma
2019.07.15. 20:59

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
A kocsinál nem találtak egyelőre semmilyen műszaki hibát.
Lehetséges, hogy öngyilkosság okozta annak a mozgáskorlátozott férfinak a a halálát, aki vasárnap a Dunába gurult autóval a nagymarosi kompnál – írja a 24.hu az áldozathoz közeli forrásokra hivatkozva. A portál információi szerint a kocsinál nem találtak egyelőre semmilyen műszaki hibát, ezért 
valószínűsíthető, hogy a később áldozattá váló utas engedte ki a kéziféket.

A fenti információkat a háttérben több az ügyet ismerő rendőr is megerősítette a portálnak.   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére azt írta:
„A történtek tisztázása szakértő bevonásával folyamatban van, az eljárás jelen szakaszában, az ön által kérdezett körülmények tekintetében magabiztosan állást foglalni korai lenne.”

Szerző
Témák
öngyilkosság