Hondával ment Hondát lopni, de sajátját a helyszínen hagyta az évszázad bűnözőzsenije (videó)

Publikálás dátuma
2019.07.16. 10:57
Rendőrök kísérik a magát ügyes trükkel lebuktató gyanúsítottat
Fotó: police.hu
Talán csak a gyanúsított lepődött meg azon, hogy napokon belül elfogták a rendőrök.
Nehéz elképzelni, hogyan szerette volna elkerülni a lebukást az a férfi, aki a gyanú szerint július 9-én este ellopott egy autót a főváros XV. kerületében. A gyanúsított ugyanis Hondájával érkezett a helyszínre, a Nyírpalota útra, majd hogy feltörje és elvigye az ott parkoló Honda Jazz személyautót. Saját autóját viszont a bűntény helyszínén hagyta, a rendőrök pedig nem csak a kocsit fedezték fel, de
a járműben több, autófeltöréshez használt szerszámot is találtak.

A rendőrök persze lefoglalták az autót, és azonosították tulajdonosát. Az 51 éves P. Lászlót négy nappal később, szintén a XV. kerületben kapták el – a feltört Hondára pedig a XVI. kerületi Szuglói körvasút sornál találtak rá, így a sértett kára is megtérült. A gyanúsított ellen jelenleg lopás megalapozott gyanújával zajlik eljárás, bár a „megalapozott” jelző enyhének is tűnik ebben az esetben (police.hu).
Szerző
Frissítve: 2019.07.16. 12:33

Vádat emeltek az alkalmazottjukat kínzó győri boltosok ellen

Publikálás dátuma
2019.07.16. 09:41
A vallatásnál használt fémrúd, mint bűnjel
Fotó: police.hu
Az öt távol-keleti származású vádlott biztos volt benne, hogy az eladónő lop a kasszából: fémrúddal, bottal verték, hogy megtudják, hova tette a pénzt.
Felfegyverkezve elkövetett emberrablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség öt kelet-ázsiai vállalkozóval szemben, akik még 2017 decemberében pincébe zárták és megkínozták győri női alkalmazottjukat.
A vád szerint a távol-keleti elkövetők közül kettő Győrben, három Budapesten él. Közülük négyet egy áruház üzemeltetése köti Győrhöz, míg az ötödik elkövető egy éttermet üzemeltet Győrben. Az áruház vezetője szerint az egyik dolgozó rájárt a kasszára, ezért úgy döntött, hogy erőszakkal is kikényszeríti a hiányzó összeg visszaadását. 
A bűncselekmény napján a többi áruházi dolgozót egy órával korábban hazaküldték a szokásosnál, a sértettet pedig lefogták, szájába zoknit tömtek, majd öten levonszolták a pincébe.
A vádlottak ekkor szabályos vallatásba kezdtek: fémrúddal és bottal verték az asszonyt, legalább ötven csapást mérve rá, miközben a hiányzó bevételt követelték.

Mivel a nő tagadta, hogy bármit is ellopott volna, közölték vele, hogy a táskájából kivett kulccsal a lakására mennek, ahol édesapjával magukra íratják a sértett lakását és autóját. El is mentek a lakásra, de senkit nem találtak otthon: így dühödten visszatértek, és újabb fenyegetésekkel próbáltak ellopottnak hitt pénzükhöz jutni. A nő nyakához húsvágó bárdot tartottak, és követelték, hogy írjon egy elismervényt tízmillió forintos tartozásról. A sértett a diktált szöveget leírta, majd azt fel is kellett olvasnia, hogy mobiltelefonjukkal az elkövetők rögzíthessék. A nyilatkozaton – piros festékbe mártott – ujjának ujjlenyomatát is el kellett helyeznie.
A súlyosan sérült, bordatörést szenvedő asszonyt ezután elengedték, de azzal az életveszélyes fenyegetéssel, hogy ha beszélni mer, őt és az apját is megölik.  Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség  emelt vádat – a később eljáró bíróság is bizonyítottnak találja a vádpontokat, a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak fejenként akár 18 év börtönre is számíthatnak.
Szerző

Lezuhant egy magyar hegymászó a Magas-Tátrában

Publikálás dátuma
2019.07.16. 08:43
Mentőhelikopter a Tátrában
Fotó: Maciej Luczniewski / AFP
Az alpinista 250 métert zuhant, esélye sem volt a túlélésre. Társát hegyimentők szabadították ki szorult helyzetéből.
Lezuhant és meghalt egy magyarországi hegymászó a Magas-Tátrában. A baleset a Kolova völgyben történt hétfőn, röviddel 7 óra előtt – tudatta az Új Szó szlovákiai magyar hírportál.
A hegyimentő-szolgálat (HZS) tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett hegymászó társa a HZS alkalmazása segítségével kért segítséget. A hegyi mentők így megszerezték a baleset helyszínének pontos koordinátáit. A mentőakcióban a poprádi  légi mentők is részt vettek, az erős szél és a kedvezőtlen látási viszonyok miatt azonban a baleset helyszínét nem tudták helikopterrel megközelíteni. A mentők így végül gyalog mentek a bajba jutottakért.
A 40 éves hegymászó mintegy 250 métert zuhant, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Földi maradványait Zár (Ždiar) községbe szállították, ahol átadták a rendőrségnek. A másik hegymászót a hegyi mentők egy menedékházba kísérték. 
Szerző
Frissítve: 2019.07.16. 12:55