FK Csíkszereda csak tavaly 5,87 milliárd forintot kapott a magyar kormánytól, rögtön 2Rule mezre vált a csapat

Publikálás dátuma
2019.07.19. 20:35

Fotó: Molnár Ádám
Mészáros Lőrinc öltözteti ezentúl a játékosokat.
Az FK Csíkszereda nemrég kiadott egy közleménye amelyben röviden elmondták, hogy a csapat az idényben „a már jól ismert magyar sportmárka, a 2Rule mezében” lép pályára  – írja a Transindex.ro.  „A 2Rule logója ragadozó madarat formáz, ugyanis a márkanév kiejtése »Turul«, a magyar mitológia madara és az eredetmondák kulcsfontosságú alakja”– olvasható a közleményben, amelyből éppen csak az nem derül ki hogy a márka termékeit Orbán Viktor barátja, a gázszerelőből milliárdossá avanzsált Mészáros Lőrinc tulajdonában álló cég gyártja.  A portál kiemeli, hogy 
az FK Csíkszereda csak tavaly 5,87 milliárd forintot kapott a magyar kormánytól, elvben tehetséggondozásra.

Szerző
Témák
2rule

Rogán hivatala 30 milliárdért szerveztet rendezvényt az Antenna Hungáriával, aminek nagyon nem ez a feladata

Publikálás dátuma
2019.07.19. 18:34

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Az alvállalkozók között persze ott vannak a Fidesz kedvencei, a Valton-Sec Kft. és Balásy Gyula cégei.
A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) eredményt hirdetett a rendezvényszervezésre kiírt, nettó 30 milliárd forint keretösszegű közbeszerzésén, amit az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. nyert meg – írja a napi.hu. A cikkből az is kiderült,
az Antenna Hungáriának nem bejegyzett tevékenysége a rendezvényszervezés, az állami vállalat az országos földfelszíni és műholdas műsorszórással foglalkozik, valamint üzleti távközlési szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

Az NKH mintegy 1100 költségvetési szerv számára bonyolította le a közbeszerzést, a közbeszerzési dokumentumból pedig kiderül, hogy az Antenna Hungária feladata lesz ezen intézmények és szervezetek igénye szerint a rendezvényeikhez kapcsolódó szolgáltatások ellátása, a cateringtől a szállás biztosításán át a médiavásárlásig.
A keretmegállapodás időtartama alatt várhatóan legalább 150 darab egyedi szerződést fognak kötni, ezek átlagértéke várhatóan meghaladja a nettó 200 millió forintot.

Az Antenna Hungária ajánlatában megjelölt alvállalkozók nevét látva a portál szerint valószínűsíthetjük, hogy azok fogják elvégezni a munkát, nem az állami távközlési vállalat. Az alvállalkozók között ott vannak:
  • Balásy Gyula cégei, a Lounge Design Kft., a Moonlight Event Kft. és a New Land Media Kft.,
  • a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton-Sec Kft.
  • és Varga Balázs egyéni vállalkozó.
Szerző

Megmenekültek a Waldorf-iskolák

Publikálás dátuma
2019.07.19. 17:06
Waldorf iskola
Fotó: Népszava
Legalábbis a kormány képviselő megnyugtatták őket. Kérdés, hogy a többi alternatív iskolával mi lesz.
Nem fogják hátrányosan érinteni a köznevelési törvény nemrég elfogadott módosításai a Waldorf-iskolákat – erről Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője számolt be azt követően, hogy szerdán Bódis József oktatási államtitkárral és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkárral egyeztettek. Az egyik legfontosabb kérdés az volt, a Waldorf-iskolákra nézve mit jelent az az új szabály, mely szerint az alternatív iskolák kerettantervei legfeljebb csak 30 százalékban térhetnek el a központi kerettantervtől. A waldorfosokat azzal nyugtatták a kormány képviselői: kerettanterveik az új előírásoknak is teljes mértékben megfelelnek. Kérdés, majd más alternatív intézményeknél is ennyire rugalmasan értelmezik-e a szabályokat. Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke, Horn György szerint a törvény ebben a formában betarthatatlan, nincs egyértelműsítve, mit jelent pontosan a 30 százalékos eltérés. Úgy véli, a gumiszabály lehetőséget adhat arra, hogy a hatalom számára „kevésbé kedves” intézményeket ellehetetlenítsék. 
Szerző