Pintér Sándor;Handó Tünde;Országos Bírói Hivatal;S-System Service Kft.-vel;

1,2 milliárdért őrizheti a bírósági hivatalokat Pintér volt üzlettársának cége

Óriási megbízást húzott be az állami tendereken jól futó S-System Service Kft., éveken át ők biztosítják majd az Országos Bírósági Hivatal épületeit.

Három évre szóló szerződést kötött a Fővárosi Törvényszék egy biztonsági céggel – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből, vagyis a Ted-ből.

A dokumentum szerint az S-System Service Kft. egy 2 milliárdos személy- és vagyonvédelmi pályázat nagyobb szeletét kapta meg, melynek értelmében 1,27 milliárd forintért őrzik a  törvényszék és  a Handó Tünde vezette Országos Bírósági Hivatal 19 épületét.

A munkára meghívásos pályázat útján kerestek jelentkezőket, és két céget hívtak meg. Az eredményhirdetésből azonban furcsa módon nem derül ki, hogy ki volt a másik megkeresett esélyes, és miért nem rá esett a választás – ahogy arról sincs információ, hogy a megbízás kisebb, 800 milliós részére találtak-e megfelelő pályázót.

Az S-System Service  mindenesetre a pályázat keretében vállalta a bírósági épületek élőerős és fémdetektoros őrzését; emellett kamerarendszerrel figyelik majd a folyosókat, és biztosítják a rendkívüli események (például, kiemelt tárgyalások) védelmét is. 

A Kft. rendszerint jól szerepel az állami intézmények által kiírt több százmilliós tendereken: ők őrizték például a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Magyar Művészeti Akadémia épületeit, de szeretik őket a III. kerületben is, ahol 2014-ben rájuk bízták több iskola, valamint a békásmegyeri és a Kolosy téri piac felügyeletét.

A tavaly 164 főt foglalkoztató vállalkozás sikereit mutatja, hogy közel 4,9 milliárdos nettó árbevétellel és 405 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2018-as évet az Opten cégadatai szerint.

Az egyik tulajdonos Pintér közeléből érkezett

A cég arról is ismert, hogy tulajdonos benne Kántor Tibor, egykori hírszerző, aki korábban Pintér Sándor közvetlen munka- és üzlettársa volt.

Kántor a 24.hu cikke szerint igazgatósági tagként vett részt Pintér egykori cégében, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-ben (CBSZ) – 2010-ben pedig (több mint két évre) vezérigazgató lett a Prostazia Zrt.-ben, aminek a későbbi belügyminiszter, vállalkozásaiból kiszállva eladta a CBSZ Zrt.-t. 

Kántor emellett igazgatósági tagként volt jelen a Pajzs 07 Zrt.-ben is, ami 2010-ig szintén Pintér-érdekeltségnek számított.