18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Illegális szeméttelep lángolt Ráckevén

Publikálás dátuma
2019.07.22. 21:43
Képünk illusztráció
Fotó: Balogh Eszter tűzoltó főtörzsőrmester/Vas MKI / Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigagatóság
A hulladéklerakóból terjedő tűz másfél hektáron pusztított, a tűzoltók két órán belül eloltották a lángokat.
Már nem lángol, csupán izzik a szemét Ráckeve határában, a Béke utca közelében, ahol egy illegális hulladéklerakó gyulladt ki hétfőn este – jelentette a Pest megyei katasztrófavédelem.
A nehezen megközelíthető területen két foltban keletkezett tűz, amely összesen mintegy egy-másfél hektárt érintett. A lángokat a szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati, valamint a délegyházi, a dömsödi és a szigetújfalui önkéntes tűzoltók fojtották el. Az oltást erőgép is segítette. Mint a fél tíz körül kiadott közleményben olvasható, az egységek a beizzásokat, és a füstöléseket szüntetik meg a tűz után.
Szerző

Hableány-tragédia: még egy nőt keres a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.07.22. 19:05

Fotó: Markoszov Szergej
Egy nő a dunai hajóbaleset utolsó, eddig még meg nem talált áldozata – írja a 24.hu.
A portál megkereste a BRFK-t, hogy mekkora erőket mozgatnak meg jelenleg ahhoz, hogy az utolsó koreai áldozatot is megtalálják:
A BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresi a május 29-ei hajószerencsétlenség utolsó áldozatát. A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére egyaránt. Naponta átlagosan 8-10 hajóval, a mai napon 8 hajóval folyik a kutatás

- közölte a BRFK, hozzátette: mindaddig folytatják a keresést, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják.

A má­jus 29-i balesetet heten élték túl, a Hableányon 33 dél-koreai turista és a 2 fős magyar személyzet tartózkodott.
Szerző