Lázár: aki a Fideszt segíti, annak mindig lesz munkája

Publikálás dátuma
2019.08.12. 20:37
Lázár János
Fotó: Molnár Ádám
Élőben demonstrálta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét Makón Lázár János.
Szombaton jelentette be Makó kormánypárti polgármestere, Farkas Éva Erzsébet, hogy folytatná a munkát, és indul az önkormányzati választásokon. Az eseményen Lázár János is megszólalt, aki Fidesz választókerületi elnökekén arról beszélt, hogy hamarosan minden hozzá tartozó csongrádi településen bejelentik a párt jelöltjeit. Lázár nyilatkozat6át a Makói TV közvetítette, a videót pedig a 444.hu szúrta ki.
Lázár János nyilatkozatával alapvetően Ember Alexnek ügyvédnek ajánlott együttműködést, aki a helyi Fideszből kilépve, független jelöltként indul a polgármesteri posztért Makón – üzenete azonban a NER alapelvének szépítés nélküli, sőt büszke vállalása is.
"Mi a Fideszben soha nem pozíciót, hanem munkát ajánlunk mindenkinek. Aki csatlakozik hozzánk vagy aki közénk tartozik, arra számíthat, hogy mindenkinek lesz munkája. Azoknak is, akik a képviselő-testületekben dolgoznak, azoknak is, akik a városházán és azoknak is, akik civilként segítik ennek a közösségnek a boldogulását (…) Mindenkinek van helye közöttünk, mindenkivel készek vagyunk együttműködni!”

Az üzenet egyértelmű: hiába városházi alkalmazott, önkormányzati képviselő valaki, hiába dolgozik és kap fizetést hivatalos keretek között – biztos munkára a kormánypárttól számíthat. A lojalitásért kiosztott pozíció ugyan változhat, de a bizalmi alap állandó; és még annak is csurran-cseppen, akinek hivatalosan nincs köze  párthoz, városvezetéshez – az Orbán-rendszernek nyújtott segítség így vagy úgy, de kifizetődik majd.
Szerző

Visszalép a polgármester-jelöltségtől Riz Levente

Publikálás dátuma
2019.08.12. 20:20
Illusztráció
Fotó: Népszava
Ezt maga a politikus jelentette be közösségi oldalán.
Nem indul újra polgármesternek a XVII. kerületet jelenleg vezető kormánypárti Riz Levente – ezt maga a politikus jelentette be a Facebookon. – Szándékaim ellenére a betegséggel vívott küzdelmem még több energiát kíván, ezért most kizárólag a gyógyulásomra, valamint a családomra koncentrálok és visszalépek a polgármester-jelöltségtől – írta Riz Levente. A polgármester maga helyett a mostani alpolgármestert, Horváth Tamást ajánlotta a választók figyelmébe. Az ellenzék közös jelöltje a kerületben a DK-s Gy. Németh Erzsébet.
Szerző

Megbírságolja Óbuda a Sziget szervezőit

Publikálás dátuma
2019.08.12. 19:12

Fotó: Polyák Attila / Rockstar Photographers
Hatósági eljárást kezdeményezett és bírságot szab ki az óbudai önkormányzat a Sziget fesztivál szervezőire, mert a rendezvény zajszintje többször is átlépte a megengedett határértéket az önkormányzat hivatalos mérései alapján.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának hétfői közleménye szerint idén a korábbi évekhez képest több lakossági panasz érkezett, amelyek szerint az elmúlt éjszakákon tűzijáték hangját is hallani lehetett. Emiatt az önkormányzat a tűzijátékot engedélyező hatósághoz, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordul. Az önkormányzat emlékeztetett, hogy a lakók és a háziállatok védelme érdekében a szilveszteri eseményekhez kapcsolódó tűzijátékon kívül Bús Balázs polgármester nem támogat semmiféle tűzijátékot a kerületben. A polgármester felszólította a Sziget szervezőit, hogy a közeli kerületek és települések lakóinak nyugalma érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a rendezvény hátralévő napjaiban a megengedett határértéken belül tartsák a zajszintet, illetve a tűzijátékok engedélyeztetése kapcsán is minden esetben jogszabályok szerint járjanak el. 
Szerző