Fémdarab lehet az egyik Kaiser párizsiban

Publikálás dátuma
2019.08.13. 16:40

Fotó: Shutterstock
Fémdarab lehet a Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban - hívja fel a figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) érkezett bejelentés szerint egy magyar vásárló fémdarabot talált a Tesco-ban vásárolt Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban. A hivatal kivizsgálása szerint a Tesco levette polcairól a terméket, továbbá folyamatban van annak felderítése, hogy a szlovák gyártású termékből más üzletlánchoz is érkezett-e.  

Az érintett termékek azonosító adatai:

  • Márka: Kaiser
  • A termékek neve: Arany Pulyka párizsi
  • Felhasználási idő: 24.08.2019.
  • Kiszerelés: 500g
  • Gyártó: Mecom Group s.r.o. (SK 63 ES, Szlovákia)
A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, azt az elővigyázatosság érdekében ne fogyasszák el!
Szerző
Frissítve: 2019.08.13. 17:00

Az MNB jóváhagyta, hogy az Erstéhez kerüljenek az Aegon Lakástakarék ügyfelei

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:06

Fotó: Népszava
Így csaknem 64 ezer szerződést vesz át a társaság, piaci részesedése 14 százalékra nő.
A Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte az Erste Lakástakarék Zrt.-nek, hogy átvegye az Aegon Lakástakarék Zrt. lakás-előtakarékossági szerződésállományát – írja közleményében az Erste Bank. A felek május 9-én állapodtak meg az átruházásról, mely az engedélyek alapján két lépésben, 2019. október 25-én és 2020. január 17-én valósul meg. Mint írják, október 25-ig az Aegon Lakástakarék kezeli továbbra is a szerződéseket, a havi befizetéseket is a megszokott módon kell utalni neki.
„Október 25. után azonban az átvett szerződések esetében már az Erste Lakástakarék számlaszámára szükséges teljesíteni a befizetéseket”

– hangsúlyozzák.

A következő napokban az Aegon Lakástakarék minden ügyfelet részletesen tájékoztat az ezzel kapcsolatos teendőiről. A felmondás vagy kiutalás alatt lévő szerződéseket 2020. január 17-ig az Aegon Lakástakarék kezeli, az Erste Lakástakarékhoz csak azok a szerződések kerülnek át, amelyek ügyintézése január 17. után is elhúzódik. A közleményben kiemelik, hogy az Erste Lakástakarék változatlan kamatok, díjak és költségek mellett veszi át az ügyfelek szerződéseit, a befizetés esedékessége, a szerződéses módozata és a díjtáblázat sem változik. A tranzakcióval mintegy 50 ezer ügyfél 64 ezer szerződése kerül az Erste Lakástakarékhoz, amely 30 milliárd forintos betétállományt és mintegy 230 milliárd forintos szerződött állományt jelent. Ez a piac közel 4 százaléka. Az Erste Lakástakarék tavaly 10 százalékos piaci részesedést ért el, 115 ezer ügyfél 157 ezer szerződését kezeli, betétállománya 92 milliárd forint, szerződéses állománya pedig elérte 680 milliárd forintot.
Szerző
Témák
Erste Aegon MNB

Trükközött az adóval minden negyedik balatoni vállalkozás, 115 milliónyi bírságot osztott szét a NAV

Publikálás dátuma
2019.08.13. 10:16

Fotó: Népszava
Volt, ahol a nyugtaadás maradt el, más feketén foglalkoztatta alkalmazottait. A kasszák körül tízből hétszer találtak valami furcsaságot az ellenőrök.
Csaknem minden negyedik vállalkozásnál talált valami szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) balatoni ellenőrzés-sorozatán, a kiszabott mulasztási bírság pedig megközelíti a 115 millió forintot. Az ellenőrök július közepe óta csaknem 3000 ellenőrzést végeztek, elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályos használatát és a készpénzkészlet kezelését vizsgálták jellemzően az esti órákban vagy a hétvégi időszakokban. Kiemelték, hogy
a NAV munkatársai az ellenőrzések több mint 25 százalékánál tapasztaltak alapvető mulasztást annak ellenére, hogy Adótraffipax rovatában a hivatal előre jelezte a balatoni akciót.

Volt, ahol a nyugtaadás maradt el, de lebukott olyan vállalkozó is, aki feketén foglalkoztatta alkalmazottait. A súlyosan mulasztók utólagos adóellenőrzésekre is számíthatnak - tették hozzá.
Kiugróan sok volt az online pénztárgépekkel és a készpénzkészlettel kapcsolatos szabálytalanság, az ellenőrök tízből hét esetben bukkantak valamilyen hibára, leggyakrabban kasszahiányt vagy -többletet találtak az árusoknál.
Frissítve: 2019.08.13. 12:36