Előfizetés

Előkerült egy illegális fegyverarzenál Baranyában is

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.23. 15:33

Fotó: police.hu
Elismerte bűncselekményét a 67 éves férfi, és állítja, több puskát maga készített el.
Aznap, hogy vádat emeltek egy fegyvereket felhalmozó dánszentmiklósi férfival szemben, egy másik illegális arzenálról is beszámolt a rendőrség: augusztus 22-én este egy 67 éves férfi görcsönydobokai házából puskák, pisztolyok és lőszerek kerültek elő, írja a police.hu. A baranyai lakásban egy maroklőfegyvert és több puskát, valamint számos fegyveralkatrészt, illetve lőszert találtak és foglaltak le. A férfi a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett.
A férfit elfogták, előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. Kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta azt is, hogy a lefoglalt lőfegyverek közül többet saját maga készített. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

Bizonyítékokat semmisíthetett meg a tinédzsert megerőszakoló férfi felesége

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.23. 14:01
Rendőrök kísérik a15 éves lány elrablásával és meggyilkolásával vádolt George Dinca román férfit a craiovai bíróságra
Fotó: Bogdan Danescu / MTI/AP
A családtagok vallomásában amúgy is számos ellentmondás akadt.
A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) kihallgatta George Dinca feleségét és gyerekeit a caracali gyilkosságok ügyében, írja a 24.hu. A csaknem 9 órás kihallgatás után a családot egy ügyészségi autó a hátsó kijáraton menekítette ki a várakozó újságírók elől. A megölt 18 éves lány, Luiza Melencu családjának ügyvédje azt mondta, Dinca gyerekei (három fiú és egy lány) botrányt okoztak, nem tetszett nekik, hogy ő is részt vett a kihallgatáson, amelyen Dinca felesége sűrűn ellentmondásokba keveredett. Tonel Pop azt mondta, az asszony megsemmisített bizonyítékokat, ki kell deríteni, véletlenül vagy akarattal. Az ügyvéd szerint rokonai először azt nyilatkozták, hogy Dinca egy mintaférj és apa volt, de később ezt árnyalták, az ő kérdései után pedig az eredeti vallomások „teljesen megváltoztak”. Korábban Tonel Pop azt állította, hogy George Dincával a felesége együtt élt a caracali házban, amikor a 18 éves Luizát elrabolták, úgy vélte, a Dinca család tagjait nem tanúkként, hanem elkövetőkként kellene kihallgatni.

Három holttestet találtak egy budai lakásban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.23. 13:34

Fotó: police.hu
Két felnőtt és egy gyerek vesztette életét. Emberölés miatt nyomoz a rendőrség.
Egy budai lakás tulajdonosa csütörtökön, 11 óra 55 perckor telefonon hívta a rendőrséget, mert nem tudta elérni telefonon a bérlőit. Amikor a II. kerületi járőrök a helyszínre értek, a lakásban három holttestet találtak – írja a police.hu. Mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, emberölés miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség később a honlapján közölte, hogy két felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg a lakásban.