Előfizetés

Budai gyilkosság: az apa ölhette meg élettársát és négy éves gyereküket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.23. 16:06

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Újabb részleteket közölt a rendőrség a II. kerületben megtalált három holttesttel kapcsolatban.
A családon belüli erőszak egy brutális és tragikus esete történhetett Budapesten, mint az a rendőrség közleményéből kiderül. Csütörtökön három holttestet találtak a rendőrök egy II. kerületi, Zöldlomb utcai ház egy második emeleti lakásában, és másnapra a rendőrök már azt írják, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint
a 35 éves S. Levente megölte 31 éves élettársát és 4 éves közös gyereküket, aztán pedig öngyilkos lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.
A lakásban kedden, augusztus 20-án már történt rendőri intézkedés, értesült az index.hu. A portál úgy tudja, a család aztán csütörtök hajnalban is hangosan veszekedett, majd
egy hangos sikolyt hallottak a szomszédok, és csend lett. A lakók értesítették a rendőrséget, intézkedés állítólag mégsem történt.

Magyarországon a statisztikák alapján hetente egy nő gyilkosság áldozata lesz, mely előzménye túlnyomórészt bántalmazó élettársi vagy családi kapcsolat az elkövető és az áldozat között. A 15 éven felüli nők egyötöde, azaz közel 1 millió nő válik élete során a nők elleni fizikai és-vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává. De arról is készült kimutatás, hogy a bántalmazott nők átlagosan 5 verést szenvednek el, mielőtt segítséghez fordulnak - a legtöbben azonban sohasem fordulnak segítségért. A kormány ennek ellenére öt éve mondvacsinált okokkal halogatja a problémát megcélzó Isztambuli Egyezmény ratifikálását.
Kapcsolódó
Három holttestet találtak egy budai lakásban

Előkerült egy illegális fegyverarzenál Baranyában is

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.23. 15:33

Fotó: police.hu
Elismerte bűncselekményét a 67 éves férfi, és állítja, több puskát maga készített el.
Aznap, hogy vádat emeltek egy fegyvereket felhalmozó dánszentmiklósi férfival szemben, egy másik illegális arzenálról is beszámolt a rendőrség: augusztus 22-én este egy 67 éves férfi görcsönydobokai házából puskák, pisztolyok és lőszerek kerültek elő, írja a police.hu. A baranyai lakásban egy maroklőfegyvert és több puskát, valamint számos fegyveralkatrészt, illetve lőszert találtak és foglaltak le. A férfi a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett.
A férfit elfogták, előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. Kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta azt is, hogy a lefoglalt lőfegyverek közül többet saját maga készített. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

Bizonyítékokat semmisíthetett meg a tinédzsert megerőszakoló férfi felesége

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.23. 14:01
Rendőrök kísérik a15 éves lány elrablásával és meggyilkolásával vádolt George Dinca román férfit a craiovai bíróságra
Fotó: Bogdan Danescu / MTI/AP
A családtagok vallomásában amúgy is számos ellentmondás akadt.
A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) kihallgatta George Dinca feleségét és gyerekeit a caracali gyilkosságok ügyében, írja a 24.hu. A csaknem 9 órás kihallgatás után a családot egy ügyészségi autó a hátsó kijáraton menekítette ki a várakozó újságírók elől. A megölt 18 éves lány, Luiza Melencu családjának ügyvédje azt mondta, Dinca gyerekei (három fiú és egy lány) botrányt okoztak, nem tetszett nekik, hogy ő is részt vett a kihallgatáson, amelyen Dinca felesége sűrűn ellentmondásokba keveredett. Tonel Pop azt mondta, az asszony megsemmisített bizonyítékokat, ki kell deríteni, véletlenül vagy akarattal. Az ügyvéd szerint rokonai először azt nyilatkozták, hogy Dinca egy mintaférj és apa volt, de később ezt árnyalták, az ő kérdései után pedig az eredeti vallomások „teljesen megváltoztak”. Korábban Tonel Pop azt állította, hogy George Dincával a felesége együtt élt a caracali házban, amikor a 18 éves Luizát elrabolták, úgy vélte, a Dinca család tagjait nem tanúkként, hanem elkövetőkként kellene kihallgatni.