Karácsony Gergely;Tarlós István;Závecz Tibor;

2019-09-02 10:47:04

Závecz: Szoros lehet a verseny Tarlós és Karácsony között

A Závecz Research igazgatója szerint ha Karácsony csak annyit tesz, hogy elviszi a fővárosi ellenzéki szavazókat, akkor elvben többsége lehet Budapesten, de fontos tény, hogy Tarlós támogatottsága magasabb Budapesten, mint a Fideszé.

Szoros lesz a verseny Tarlós István és Karácsony Gergely között – erről Závecz Tibor, a Závecz Research igazgatója beszélt az ATV Start című műsorban.

Závecz Tibor szerint ha Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt annyit tesz csak, hogy elviszi a fővárosi ellenzéki szavazókat, akkor elvben többsége lehet Budapesten, de fontos tény, hogy Tarlós István főpolgármester támogatottsága magasabb Budapesten, mint a Fideszé.

A két előválasztás lendületet adott Karácsonynak, amit viszont a nyár megtört – tette hozzá Závecz. Kérdés azonban szerinte, hogy az ellenzék mennyire egységesen sorakozik fel Karácsony mögött. Ha a lendület kitart és az ellenzék egységes lesz Karácsony mögött, az ellenzék jelöltjének van esélye október 13-án.

Závecz szerint sem Berki Krisztián, sem Puzsér Róbert indulása nem befolyásolja érdemben a várható eredményt – Berki Závecz szerint városvezetői kompetencia híján nem fogja tudni szavazatokra váltani Facebook-oldalának lájkolóit, Puzsér Róbert pedig rendszerkritikus indulóként azokat tudja megszólítani, akik se Tarlós Istvánra, se Karácsony Gergelyre nem szavaznának.