Eltűnt egy anya és gyermeke

Publikálás dátuma
2019.09.06. 14:49
A 3 éves Kiss Sándor és édesanyja, a 23 éves Maczó Klaudia
Fotó: Police.hu
A ceglédi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik Maczó Klaudia és fia, Kiss Sándor megtalálásában.
A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat a 13020-157/198/2019. ügyszámon körözési eljárást folytat, Maczó Klaudia (23 éves) és fia, Kiss Sándor (3 éves) ceglédi lakos eltűnése miatt - írja a Police.hu. A jelenlegi adatok szerint 2019. szeptember 5-én 17 óra körül Maczó Klaudia és gyermeke, Kiss Sándor ceglédi otthonukból ismeretlen helyre távoztak, azóta életjelet nem adtak magukról. A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható anyát és fiát felismeri, tartózkodási helyükről vagy eltűnésük körülményeiről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Ceglédi rendőrkapitányságon (2700 Cegléd, Rákóczi u 22-24.) vagy hívja a 06/53 310-066 számot, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/1 236-28-83-as telefonszámon, illetve akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. 
Szerző

Sűrű, fekete füsttel csapott fel tűz a BorsodChem területén

Publikálás dátuma
2019.09.06. 11:52

Egy raktárban csaptak fel a lángok.
Tűz keletkezett egy raktárban Kazincbarcikán, a Hadak útja közelében, a BorsodChem területén péntek kora reggel - írja a borsodhir.hu. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esethez a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg. Egy külső raktárban keletkezett a tűz, melyben oldószereket és festéket tároltak.
Szerző
Témák
BorsodChem

Késsel, gumikalapáccsal, autós gázolással próbálták kivégezni családtagjai a bölcskei férfit

Publikálás dátuma
2019.09.06. 09:52

Fotó: Országos Mentőszolgálat
Az áldozatot békülni hívta haza lánya és felesége, aztán közös erővel estek neki, menekülése közben pedig el is ütötték.
Fegyházba küldené a Tolna megyei Főügyészség a 48 éves bölcskei nőt és 19 éves lányát, akik a vád szerint előre kitervelten akartak végezni a lány apjával, és csak hajszálon múlt, hogy ez nem sikerült nekik.
A vádirat szerint a 19 éves nő kapcsolata „konkrét okokra vissza nem vezethető módon” megromlott apjával, annyira, hogy a férfi el is költözött hazulról, amikor a lánya éppen otthon tartózkodott. A sértett tavaly szeptember 18-án is máshol töltötte a napot, amikor lánya és felesége azzal hívták fel, hogy békülni szeretnének vele; a férfi ezt az előzmények ismeretében furcsának is találta, és beszámolt róla fiának – de azért elment a békülős találkozóra.
Anya és lánya azzal fogadták, hogy meglepetésük van számára, majd felesége befogta szemét.
A meglepetés nem is maradt el: a 19 éves lány a vád szerint egy késsel nyakon szúrta apját, majd darázsirtó sprével fújta arcon a védekezni próbáló férfit.

A menekülni próbáló áldozatot felesége gumikalapáccsal is fejbe vágta, ez azonban kevésnek bizonyult – a férfi kijutott az utcára, a nyomában loholó lánnyal. A feleség ekkor autóval hajtott a sértett után ,és és el is gázolta őt – a férfi a motorháztetőre és a szélvédőre csapódott, majd az út menti árokba zuhant. 
 Szerencséjére a két nő már nem próbálkozott tovább, hanem elmenekültek a helyszínről; az áldozat súlyosan sérült, és mivel a késszúrás pár centire haladt el nyaki verőerétől, szinte csak a véletlenen múlt, hogy életben maradt. A főügyészség társtettesként kezeli anyát és lányát az emberölési kísérletben – bűnösségükről és büntetésükről a Szekszárdi Törvényszék fog dönteni. 
Szerző