Több mint száz kutya embertelen tartása sem ér letöltendőt

Publikálás dátuma
2019.09.17. 10:08
Egy a szerencsésen megmenekült tacskók közül
Fotó: Police.hu
Az elsőfokú ítélet felfüggesztett börtönbüntetésről és 27 millió forint bűnügyi költségről rendelkezett egy állatkínzó barcsi nő ellen.
Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson nem megfelelő körülmények között - írja MTI-t. A nem megfelelő körülmények alatt azt kell érteni, hogy az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállítóboxokban tartotta összezsúfolva az állatokat, a tacskók a szűk helyen saját vizeletükben és bélsarukban éltek, emiatt többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része pedig a rossz tartási körülmények következtében rendkívül lesoványodott.

Közel száz tacskó

A barcsi rendőrök egy helyi ingatlan átkutatása során találták meg a mostoha körülmények között tartott ebeket 2018. szeptember 10-én. Állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás.

Az ítélethozatal azon ritka esetek közé tartozik, amikor az ügyész enyhébb büntetést kér a vádlottra, mint amit a bíróság aztán kiszab. Az ügyész ugyanis a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását tartotta indokoltnak és elrendelte a kutyák elkobzását - írták a közleményben. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.17. 10:13

Egykori kórházában szenvedett fejsérülést az orvos, a vizsgálatok után pszichiátriára küldték, ahol végül meghalt

Publikálás dátuma
2019.09.17. 07:35
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az egykori osztályvezető főorvost saját kórháza utalta tovább.
Az Index.hu számolt be az esetről: Dr. Cs. Román, nyugdíjas mátészalkai neurológus egy hónappal ezelőtt esett el a mátészalkai kórház parkolójában, és beütötte a fejét, amikor éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre. A 81 éves orvos egykor a mátészalkai kórház neurológiájának osztályvezetője volt, a lapnak fia, Cs. Norbert mesélte el a történetet. „Nagyon zavart volt édesapám az esés után, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, de amikor a sürgősségin az orvos megkérdezte, akkor apám azt mondta neki, hogy nincs semmi baja. Össze-vissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt” - nyilatkozta édesapja esetéről Cs. Norbert.  A kórházban azt mondták a családnak, hogy át kell vinni őt a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését. A család azonban Nagykálló helyett inkább a nyíregyházi pszichiátriára szerette volna vitetni az idős orvost, ez meg is történt, ott pedig egy nappal később elhunyt. „Senki nem tudja a halál okát. Még a mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de későbbi elhalálozási helyén, Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek” - mondta az Index.hu-nak Norbert, aki feljelentést is tett az ügyben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a feljelentés nyomán eljárást indított, a mátészalkai kórházban pedig jelenleg is folyik a belső vizsgálat.
Szerző
Frissítve: 2019.09.17. 07:48

Kamionnal akart marihuánát csempészni a drogfutár Tompánál

Publikálás dátuma
2019.09.17. 07:18
Az inkriminált kamion
Fotó: Police.hu
A kábítószer feketepiaci értéke 59 millió forint.
Egy 35 éves szerb-horvát férfi még szeptember 13-án éjjel jelentkezett Magyarországra való belépésre egy kamionnal Tompa közúti határátkelőhelyen - írja a Police.hu. A pénzügyőrök a vámvizsgálat alkalmával a vezetőfülkében találtak egy rejtekhelyet, amiben 20 lefóliázott csomagban kábítószergyanús anyag volt. A bruttó 23 814 gramm növényi törmelék az elvégzett gyorsteszt szerint marihuána volt.
A kamionból előkerült marihuána-szállítmány
Fotó: Police.hu
A készenlétisek nyomozói a 35 éves férfit elfogták, bűnügyi szemlét végeztek és lefoglalták a kábítószert, amely – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 59 millió forint. A rendőrök a drogfutárt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a lefoglalt marihuána vizsgálatára igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki.
Szerző
Frissítve: 2019.09.17. 07:37