Előfizetés

Fenyő-gyilkosság: Kunczét és Friderikuszt is meghallgatná a főügyészség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.17. 13:58

Fotó: Népszava
November 12-én tartja az előkészítő ülést a Fenyő-gyilkosságban felbujtással vádolt Gyárfás Tamás ügyében a Fővárosi Törvényszék – értesült a PestiSrácok.hu. (A portál egyébként hibásan azt írja, hogy a Fenyő-gyilkossággal vádolják Gyárfás Tamást - a szerk.) Az előkészítő ülésre a vádhatóság csak Gyárfást és védőjét idézné, ugyanakkor, ha a bíróság tárgyalásokat is kitűz majd, akkor a főügyészség több tucat tanú meghallgatását indítványozza. Közéjük tartozik Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminiszter is, akit a rendőrök korábban Fenyő János titkos dossziéjáról faggattak.
Gyárfás Tamás
Fotó: Népszava
A lap szerint Kunczét azért kérdeznék a rejtélyes iratokról, mert a médiamogul bizalmasa, Perczel Tamás egy korábbi dokumentumfilmben azt állította, hogy Fenyő Gyárfás Tamás gazdasági visszaéléseiről egy százhúsz oldalas dossziét adott át Kuncze Gábornak, ám mire a dokumentum eljutott a hatósághoz, hiányzott belőle legalább húsz oldal. Az ügyészség emellett még Friderikusz Sándor, Tasnádi Péter és a Fenyő-ügy volt főnyomozója, Kovács Lajos meghallgatására is igényt tart, továbbá elkülönített helyiségben tehet majd videóvallomást az MSZP karitatív tagozatának volt elnöke, Dósa István András is, akinél Portik Tamáshoz köthető hangfelvételeket foglalt le tavaly a rendőrség.
Kuncze Gábor
Fotó: Népszava

Tűzoltók sérültek meg egy váci bemutatón, miután felborultak a tűzoltóautóval - videó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.17. 12:25
A felborult tűzoltóautó
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A bemutató közönsége közül senki sem sérült meg.
Több tűzoltó megsérült, amikor felborult egy tűzoltóautó egy Vácon tartott, a rendőrséggel közösen szervezett bemutató alatt kedden - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Csámpai Attila azt mondta, az oldalára borult tűzoltóautóban utazó sérülteket kórházba vitték. A bemutatóra kilátogatók közül nem sérült meg senki - tette hozzá. Információk szerint egy iskolai rendezvényen történ a baleset. 

Bemutatón borult fel egy tűzoltóautó Vácott

2019. szeptember 17-én az iskolásoknak tartott bemutató sült el balul. Több tűzoltó megsérült. https:/www.langlovagok.hu

A Viking ukrán hajóskapitánya még három hónapig biztosan előzetesben marad

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.17. 10:25

Fotó: Mónus Márton / MTI
Az eredeti egy hónapot kevesellte az ügyészség, fellebbeztek, aminek a bíróság helyt adott.
Az ügyészség eredményesen fellebbezett az ukrán kapitány letartóztatásának meghosszabbítása érdekében - írta a Népszavának eljuttatott közleményében dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész. A gyanúsított eredetileg egy hónapig, szeptember 30-ig maradt volna előzetes letartóztatásban, ez ellen nyújtott be fellebbezést az ügyészség, amit a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság alaposnak tartott, az ügyészség indokait osztotta és emiatt megváltoztatta az elsőfokú határozatot. A közlemény szerint a másodfokú bíróság a letartóztatást 2019. november 30. napjáig hosszabbította meg.