A fideszes képviselőnek sikerült kétszer is átadnia ugyanazt a földutat

Publikálás dátuma
2019.09.19. 13:26

Fotó: Vigh László Facebook oldala
A Milejszeg és Nagylengyel között út Vigh László szívügye lehet, hiszen duplán felavatta.
Szombaton adott hírt róla A 444.hu, hogy Vigh László, Zalaegerszeg fideszes országgyűlési képviselője jó eséllyel pályázhat "A Választási Kampány Legértelmetlenebb Avatása" címre, mivel aznap átadott egy 1,2 kilométer hosszú földutat. Ezután a képviselő nem ismert okból törölte Facebook-beszámolóját a szalagvágásról, pedig van mire büszkének lenni.  
Mint a portál észrevette,
a Milejszeg és Nagylengyel közti földút egy részét már márciusban is átadta Vigh László.

A megyei lap, a Zaol pedig mindkét eseményről hűen beszámolt. Márciusban az számított nóvumnak, hogy az összekötőút elejét jelentő Ady Endre utcát egy kilométeren aszfaltozták és mészkövezték, szeptember 16-án viszont már  a „talajstabilizált cementált remix”  helyi lefektetésének örvendezett a képviselő és a földutat megáldó plébános.
Szerző

Antiszemita plakáttal támadták az ellenzéki képviselőjelöltet Erzsébetvárosban

Publikálás dátuma
2019.09.19. 13:19

Fotó: Borka-Szász Tamás Facebook oldala
„Ez nem egyszerűen egy plakátrongálás, ez antiszemita gyűlöletcselekmény” – mondta Niedermüller Péter. Az ügyben feljelentést tettek.
Egy akasztófára felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak Borka-Szász Tamás erzsébetvárosi képviselőjelölt plakátjára. Erről Borka-Szász a kerületi rendőrkapitányság előtt, Niedermüller Péter ellenzéki polgármesterjelölttel tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Niedermüller az eddigi kampány egyik legmegdöbbentőbb eseményének nevezte a történteket.
„Ilyen 2019-ben Magyarországon nem történhet meg. Ez nem egyszerűen egy plakátrongálás, ez antiszemita gyűlöletcselekmény”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy ez szigorúan összefügg azzal a politikával, amit a kormány folytat. A sajtótájékoztató után bementek a rendőrkapitányságra, hogy feljelentést tegyenek az ügyben.
Szerző

Budapesti városrész is bekerült a világ legmenőbbjei közé

Publikálás dátuma
2019.09.19. 12:28

Fotó: Népszava
41. lett a Bartók Béla út és környéke a brit Time Out magazin 50 legmenőbb és látogatásra ajánlott városrészt összegyűjtő listájában.
A világ legjobb városaiban is van különbség a látogatók és a lakosok kedvelt helyei között, ezért a brit Time Out magazin a világ minden tájáról több mint 27 ezer embert kérdezett meg a szülővárosuk legjobb, „túlhype-olt” és legkevésbé megbecsült részeiről - írta a We Love Budapest
A lap szerkesztői arra voltak kíváncsiak, nyílnak-e új helyek a környéken, mennyire engedheti meg magának az átlag városi, hogy ott éljen, van-e lehetősége az utazóknak, hogy a környéken járva megismerje a város kortárs művészetét, kulturális, gasztronómiai újdonságait, feltűnik-e, hogy a város egyre felkapottabb részéről van szó. Az 50 legmenőbb, látogatásra ajánlott városrész rangsorát a tokiói Shimokitazawát és a lagosi Onikant megelőzve a lisszaboni Arroios nevű negyed vezeti.
A listára, a 41. helyre felkerült a budapesti Bartók Béla út és vonzáskörzete is, a lap úgy fogalmaz, a városlakók ide szorulnak a külföldiek által előnyben részesített Pestről, és néhány vendéglátóhely mellett megemlítik, hogy a negyed hangulatát a az Eleven Tavasz művészeti fesztivál idején érezni leginkább.
Szerző