Az újbudai polgármester kíván jó étvágyat az akciós krumplihoz

Publikálás dátuma
2019.09.21. 16:24

Fotó: Népszava
Tíz kiló krumplit 300 forintért, Hoffmann Tamás ajánlásával lehetett kapni szombaton a XI. kerületben.
Dübörög a krumplikampány Újbudán – mutat rá az Index Mindeközben Ma rovata. A XI. kerületben, szombat délelőtt kedvezményes krumplivásárt tartottak: az önkormányzati akció során mind a felhíváson, mind pedig a helyszínen a fideszes Hoffmann Tamás arcképét tették ki, talán étvágygerjesztőként. A szombati napon a XI. kerület rengeteg pontján a kerületi lakosok 10 kilogramm krumplit vehettek 300 forintért.
A Budai Parkszínpad melletti helyszínen hatalmas volt a sor, közel fél órát is sorba kellett állni, hogy valaki hozzájusson a krumplihoz. Viszont a lakcímkártya ellenőrzésén kívül más adatgyűjtés nem történt, senkinek sem kellett aláírnia semmit a Fidesznek: elég volt befizetni a 300 forintot, és el is lehetett vinni a zsák krumplit.Na meg egy rakott krumpli receptet is az újbudai polgármester ajánlásával - írja a portál.
Gyakori jelenség, hogy a humánum pont a választások előtt buzog fel a kerületi vezetésben: ez történt Ferencvárosban is, ahol értesüléseink szerint a 65 év feletti lakosok hatezer forintot kapnak. De Orbán Viktor sem feledkezik meg ilyenkor az nyugdíjasokról, akik kormánydöntés alapján kilencezer forintos rezsiutalványban részesülnek -  hogy-hogy nem, éppen a miniszterelnök levelével együtt kézbesítve.
Szerző

Szalmonella tarolt a hajdúsámsoni iskolában, 54 gyerek került kórházba

Publikálás dátuma
2019.09.21. 15:05
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyerekek súlyosan kiszáradt állapotban voltak, ám napokon belül hazamehetnek.
Az elmúlt három napban 54 gyereket láttak el a Debreceni Egyetem (DE) szakorvosai feltételezett szalmonellózis gyanújával - közölte az egyetem klinikai központjának elnöke szombaton az MTI-vel.    Berényi Ervin szerint 44 gyermek a klinikai központ gyermekklinikájára, 10 pedig a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiájára került."Az elmúlt 24 órában mindenkinek stabilizálták az állapotát, senki sincs életveszélyben. Ketten már hazamehettek, a jövő héten pedig valószínűleg a többiek is hazatérhetnek" - írta közleményében a professzor. 
Az egyetem korábbi bejelentése szerint a gyerekek súlyosan kiszáradt, de nem életveszélyes állapotban hányással, hasmenéssel, magas lázzal kerültek kórházba. Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. Mint lapunk is beszámolt róla, az iskolában 330 gyerek betegedett meg, akkor még nem ismert ok miatt.
A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági-, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben, a laboratóriumi vizsgálatok folyamatban vannak. Azt még nem tudni, hogy mi volt a fertőzés forrása, mindenesetre az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek ez iskolaszünetet, a konyha is működik - jelezte a sajtónak Bujdosó Tibor, a hajsúsámsoni iskola igazgatója.
Szerző

A portás állta útját Győrben az ülésre tartó ellenzéki képviselőnek

Publikálás dátuma
2019.09.21. 14:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem engedték be Juhász Istvánt a Helyi Választási Bizottság ülésére, amit talán meg sem tartottak – döntés azonban mégis született a Juhászt érintő ügyben.
Megdöbbentő eset történt Győrben, ahol a szocialista önkormányzati képviselőt a portás nem engedte be a Városházára – írja az ugytudjuk.hu. Az ügy a portál szerint úgy indult, hogy Juhász István beadott egy kifogást a testülethez azért, mert Borsi Róbert fideszes képviselőjelölt olyan videót hirdetett a Facebookon, amelyben egy iskolában kampányolt.
Emiatt vagy pénteken, vagy hétfőn kellett volna találkoznia a bizottságnak. A bizottság ellenzéki tagja jelezte, hogy neki hétfő lenne jó, ezután közölték vele, hogy inkább pénteken tartják az ülést, mert az elnök külföldön lesz hétfőn. A határozatképességhez három fő részvételére van egyébként szükség.
Juhász elmondása szerint ezután érkezett péntek este hét óra huszonöt perckor a városházához Pollreisz Balázs képviselőtársával együtt. 
Juhász részt szeretett volna venni az ülésen, amin az ő beadványát tárgyalták, de a portás nem engedte be: a képviselők elmondása szerint kiderült, hogy erre utasítást kapott korábban. Juhász a másik bejáraton, mágneskártyával is próbálkozott bejutni, de az az ajtó le volt reteszelve.

Eközben a képviselők úgy látták, hogy a HVB szokásos üléstermében nem, de az aljegyzőnél ég a villany, majd
hamarosan fel is került a kifogás elutasítása az önkormányzat honlapjára.

Utóbbi ide kattintva olvasható.  Juhász Pollreisz és szerint az épületből a bizottsági tagok később sem bukkantak elő, az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársa azonban igen, előbbi azonban megtagadta Pollreisz Balázs azon kérését, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassa meg az aláírt jegyzőkönyvet.
Szerző