antiszemitizmus;Hunvald György;önkormányzati választás;Gulyás Márton;

2019-09-22 21:48:57

"Menj a zsidókhoz!" - ezzel dobták ki Hunvald ételosztásáról Gulyás Mártont

Azt próbálta megtudni, honnan van pénz a rengeteg szétosztott krumplira és hagymára. Nem sikerült.

Krumplikat és hagymákat osztott Hunvald György, a Ferencvárosi Lokálpatrióták erzsébetvárosi főpolgármester-jelöltje vasárnap. Elment az eseményre Gulyás Márton ellenzéki aktivista is, hogy megtudja, vajon milyen finanszírozásból sikerült hozzájutni a rengeteg ételhez, amit a jelölt a helyi választóknak akar kiosztani. Ám, mint a Mérce.hu írja, nem járt sikerrel; helyette

Végül a stáb zsidózó tagjával mégis sikerült beszélnie, aki előbb azt részletezte, hogy a Momentum az új SZDSZ, és mint ilyen, zsidó párt. Aztán rajta keresztül végül Hunvaldot is sikerült telefonon elérnie az aktivistának. Perceken keresztül kérdezgette a jelöltet arról, hogy miből finanszírozzák az ételosztást. Azzal érvelt Gulyás, hogy ő is VII. kerületi lakos. Hunvald végül ezzel rázta le:

Hunvald György korábban már volt Erzsébetváros polgármestere. Emiatt az időszak miatt indítottak ellene több nyomozást, és bűnösnek találták a lakáskiutalások és a szerződések kapcsán hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Ősszel várható ítélet egy jelenleg is futó ügyében, mivel az ügyészség szerint 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Az ellenzéki összefogás színeiben Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa indul a polgármesteri címért.