Karácsony Gergely;visszaélés;szabotázs;trollok;

2019-09-23 19:42:54

Nyomoz a BRFK a Karácsony rendezvényét megzavaró vízi trollok után

Nem csak a humoruk volt kriminális, konkrétan bűncselekményt követtek el a szabotázs közben.

Motorcsónakos kormánypárti trollkülönítmény zavarta meg vasárnap délután Karácsony Gergely programbemutatóját – mint a Népszava is beszámolt róla, a csapat hangos cirkuszi zenével próbálta elnyomni az ellenzéki polgármester-jelölt rendezvényét. Erről az Index videót is készített.

A szabotőrök bátran eltakarták arcukat, és ragasztószalaggal fedték le a motorcsónak lajstromjelzését – utóbbi viszont egy laikus számára is szabálysértésnek tűnne. Mint megtudtuk, több annál: mikor az esetről kérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, jelezték, hogy

Ez már kevésbé lehet vicces a trollok számára, hiszen az eset bűncselekménynek számít, és akár három év szabadságvesztés is kiszabható miatta. Nem kizárt, hogy a trollok felmérték tettük súlyát, és éppen ezért takarták el arcukat csónakozás közben.

Karácsony Gergely sajtóeseményét már korábban is próbálták megzavarni: akkor, szeptember 18-án a Fidelitas tagjai akcióztak, és az Átrium színház előtt tartott sajtótájékoztató alatt ugyanazt a cirkuszi zenét (a Gladiátor bevonulását) játszották be, mint vasárnap a csónakosok.

A dal így szorosan kapcsolódik a Fidelitas „Budapest nem cirkusz”- kampányához, amivel Tarlós István főpolgármester ellenzéki kihívóit próbálják kifigurázni.