Enyhítette a traumatológusok fájdalmát a tárca ígérete

Publikálás dátuma
2019.10.01. 12:29

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Úgy tudjuk, még kedd reggel is hosszas vita volt az érintettek között, hogy mi a helyes megoldás.
Elálltak a tömeges és rendkívüli felmondástól Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei – értesült a Népszava. Erről nyilatkozatot tettek közé. Mint írták: „A korábbi levelünkben megfogalmazott, 2019. október 1-vel hatályba lépő azonnali hatályú tömeges felmondásunktól egyelőre elállunk. Ennek okai: 1. Kásler Miniszter Úrtól, illetve Csiki Zoltán helyettes államtitkár Úrtól 2019. szeptember 27-én megerősítést és ígéretet kaptunk, hogy a Magyar Traumatológus Társaság és Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen elkészített tervezet a 2019 őszi önkormányzati választások után kormányzati döntés elé kerül és a finanszírozás korrekciójára visszamenőleg, 2019. szeptember 1-jei dátummal sor kerül. 2. Intézetünk orvosai a Magyar Traumatológus Társaság tagjai, így elfogadjuk szakmai szervezetünk álláspontját. Eszerint 2019. október 31-ig haladékot adunk a szükséges kormányzati intézkedések megtételére. Bízunk abban, hogy a minisztériummal közösen elkészített tervezet az ígéreteknek megfelelően kedvező kormányzati elbírálásban részesül. Tevékenységünkkel kizárólag a magasszintű sérült betegellátás biztonságát tartjuk szem előtt. Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.” Lapunk úgy tudja: még ma reggel is hosszas vita volt az érintettek között, hogy mi a helyes megoldás. Végül a fenti nyilatkozat megfogalmazása mellett döntöttek. A Népszavának az érintettek még a hétvégén is arról beszéltek, hogy az elfogadhatatlan munkakörülmények és bérek miatt tarthatatlan a helyzetük. 
Szerző

A salgótarjáni fideszes jelölt szerint már az ivókutak is a migránsok befogadására szolgálnak

Publikálás dátuma
2019.10.01. 12:06

Fotó: Fenyvesi Gábor Facebook oldala
Fenyvesi Gábor a migráció témájával próbált fogást találni az polgármesteren.
Salgótarján azon kevés vidéki városok közé tartozik, amelyek az utóbbi években ellenzéki vezetés alatt állnak. Fenyvesi Gábor, a Fidesz egyéni képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján úgy döntött, a migráció témájával próbál fogást találni Fekete Zsolt MSZP-s polgármesteren – vette észre a 444.hu. Fenyvesi a szemére vetette, hogy máig nem adott választ, vajon az illegális migránsok befogadásáról egyeztetett-e Dobrev Klára DK-s és Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőkkel Brüsszelben.
Kérdés, befogadna-e illegális migránsokat Salgótarjánba

– mondta, majd azt pedzegette:
vajon a most épülő ivókutak a migránsok befogadását szolgálják-e.

Szerinte az elmúlt öt évben se vízosztás, se ivókút nem volt Salgótarjánban, és senki sem törődött azzal, hol isznak vizet az emberek a 40 fokban. A Tarjáni Fészek nevű Facebook-oldal válaszul kitett egy videót egy tavaly augusztusi vízosztásról, amelyben elhangzik, hogy egy és két évvel korábban ugyanúgy osztottak vizet – hangsúlyozza a portál. 
Szerző

A Magyar Telekom is szereti a magentát – Megkérték Baranyit, hogy más színnel kampányoljon

Publikálás dátuma
2019.10.01. 11:29

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
„Ígérem, hogy nem fogok internetelőfizetést és telefonokat árulni” – reagált a ferencvárosi ellenzéki jelölt.
Mi a Telekomnál szeretjük a magenta színt, ezzel különböztetjük meg magunkat a versenytársainktól. Van magenta pólónk, cipőnk és minden reklámunk és boltunk magentában úszik. Örülünk, hogy Önnek is tetszik ez a szín, de szerintünk sok kedves ügyfelünk számára megtévesztő lehet, ha Ön is ezt használja a hirdetéseiben. Tudjuk, hogy markáns és jó szín, de kérjük váltson egy másik árnyalatra.” Ez állt abban a levélben, melyet Baranyi Krisztina IX. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kapott a vállalat kommunikációs igazgatójától. Baranyi erre reagálva a Facebook-oldalán közölte: 
  • ő is szereti a magenta színt,
  • ezzel különbözteti meg magát a politikai versenytársaitól,
  • van magenta cipője, dzsekije, zászlója, matricája és minden kampányanyaga magentában úszik,
  • és örül, hogy a Telekomnak is tetszik ez a szín és vele együtt azt gondolja, hogy ez a markáns és jó szín alkalmas a figyelemfelkeltésre.
Sok kedves választó számára megtévesztő lehetne, hogy a Magyar Telekom is hasonló színt használ mint én, ha indulna a választáson. Mivel azonban a Magyar Telekom nem indul a választáson, én nem kérem őket hogy váltsanak másik színre. Cserébe ígérem, hogy nem fogok internetelőfizetést és telefonokat árulni” – zárta bejegyzését Baranyi Krisztina.
Szerző