közpénz;Mészáros Lőrinc;Wamsler SE;

2019-10-03 17:43:52

Mészáros közpénz-milliárdokkal kisegített tűzhelygyárát adta át Varga Mihály

Mészáros Beatrix szerint egyenesen innovációs központ jött létre.

Jobbára külföldi nagyvállalatok, autóipari multik részesülnek a magyar kormány kegyeiből, ha a gazdaság támogatásáról van szó, így nagy napnak számít a csütörtök: ezúttal itthon maradhat a közpénz és a profit is, hiszen egy magyar vállalkozásnak juttatott bőkezű segítségről szól a közlemény. A Wamsler SE új, 5400 négyzetméteres robotizált üzemcsarnokát adták át csütörtökön Salgótarjánban; a fejlesztés 3,6 milliárd forintba került, aminek

A támogatást a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatótanácsának elnöke, Mészáros Beatrix köszönte meg. Az ünnepségen azért színpadra állt az amerikai álmot hazánkban varázslatos könnyedséggel megvalósító, gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc is.

Varga Mihály pénzügyminiszter az üzem- és gyártócsarnok ünnepélyes átadásán elmondta: a kormány kiemelten támogatja azokat a vállalati fejlesztéseket, amelyek a munkaerő megtartása mellett a hatékonyság növelésével és modern technológiákkal hiányszakmákat váltanak ki. Ismertette, a nagyvállalati támogatási programban 2015 óta az adófizetők 78 milliárd forintját ajándékozták el így. Nincs olyan megye Varga szerint, ahol ne épült volna közpénzen magánszemélyeknek termelő gyár.

A beruházás teljes költsége 3,572 milliárd forint: az állami támogatást az Opus 1,05 milliárddal fejelte meg, a többit bankhitelből állják. A Wamsler SE össz-európai piaci részesedése 7-8 százalék. A beruházással a cég megduplázza 150-160 ezer darabos éves termelését. A termékek minőségjavítását is ígérik - Mészáros Beatrix szerint egyenesen innovációs központ jött létre.

Mészárosék a 124 éves gyárat a Buda-Cash-brókerház csődjéből vásárolták ki.