Bokszerrel vertek véresre egy tizenegyéves fiút Budapesten

Publikálás dátuma
2019.10.10. 14:01
Képünk Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyerek bűne az volt, hogy gúnyolódott egy lányon, idősebb iskolatársa úgy megverte, hogy vérző fejjel kellett kórházba vinni.
„11 éves gyermekemet pont egy hete az iskola melletti játszótéren, boxerrel felfegyverkezve megverte egy 8-os iskolatársa. A fiam az iskolába szaladt vissza segítség nyújtás miatt, miután lerúgta magáról támadóját” - így kezdődik a bejegyzés, amit egy apa szerdán osztott meg a Kelen Suli – Gyermekeink védelme nyilvános Facebook-csoportban. A gyereket a csatolt képek tanúsága alapján tényleg brutálisan bántalmazták: testét zúzódások borították, koponyáján pedig több repesztett, vérző seb éktelenkedett. Az esetről beszámolt a Városi Kurir is, ők úgy tudják, hogy a sebesült fiút a Szent János kórház baleseti ambulanciáján kellett ellátni.
A lap információi szerint a kegyetlen verést a 11 éves diák azzal „érdemelte ki”, hogy kicsúfolt egy lányt, annak 14 éves barátja pedig elégtételt vett a csúfolódásért. Bár a sértett gyerek apa elmondása szerint feljelentést tett a rendőrségen, hozzáteszi, hogy a támadó továbbra is a budai Kelenvölgyi Általános Iskolába jár, 
áldozata pedig az óraközi szünetekben fél elhagyni az osztálytermet, nehogy összefusson vele.

Az ügy kapcsán érdeklődtünk a BRFK-nál, és megkérdeztük a Kelenvölgyi Általános Iskolát: hogy lehet, hogy a támadás ellenére az agresszív kamasz még az intézménybe jár?
„Mivel az incidens az iskola, tehát az intézmény területén kívül történt, a hatályos jogszabályok alapján mi nem indíthatunk fegyelmi eljárást az érintett tanuló ellen. Én voltam az, aki elsőként rohant a gyerekeket szétválasztani, de hivatalosan nem tehetünk többet”

 - mondta el a Népszavának Benis Andrea igazgató, megerősítve, hogy az ügyben már vizsgálódik a rendőrség.
Az iskolában egyébként három éve vezették be a finn KiVa bántalmazás ellenes programot. Az intézmény honlapján található leírás szerint a legmodernebb kutatások segítségével kidolgozott program „Elsődleges célja a bántalmazás megelőzése, emellett pedig a meglévő bántalmazások kezelése.  A tanév során (...) az osztályokban KiVa foglalkozásokat tartanak, amelyeken a gyerekek játékos formában sajátítják el a bántalmazással kapcsolatos fogalmakat, oldanak meg ezzel kapcsolatos helyzeteket.”

Súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak

Érdeklődésünkre a BRFK megerősítette: az újbudai rendőrök az ügyben október 2-án, feljelentés alapján indítottak nyomozást, és a 14 éves fiút súlyos testi sértés kísérletének gyanújával hallgatták ki. Az is kiderült, hogy az erőszak közterületen történt, az ügyben pedig tanúkat is meghallgatnak. 
Szerző
Frissítve: 2019.10.10. 22:05

Módosíthatják a KRESZ-t az elektromos rollerek miatt

Publikálás dátuma
2019.10.10. 13:52

Fotó: Jörg Carstensen/dpa Picture-Alliance / AFP
Már jövőre beleírhatják a közlekedési szabályzatba, hol közlekedhetnek az "elektromos mikromobilitást segítő eszközök"
 A különböző „elektromos mikromobilitást segítő eszközök”, mint például az elektromos rollerek, segwayek elterjedése miatt muszáj módosítani a KRESZ-t – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak.     
A jelenlegi KRESZ szerint az elektromos rollerek még a segédmotoros kerékpár kategóriájába sem férnek bele, nem minősülnek közlekedési járműnek, így most a gyalogosokra vonatkozó szabályokat kell figyelembe a használatuknál. A terjedésük miatt szabályozni kell, hogy a járdán, az úttesten vagy a kerékpárúton haladhatnak. A kormánybiztos reméli, hogy bár az egyeztetés hónapokig is eltarthat, a jogszabályt már jövőre módosítani tudják. 
A Belvárosból és a budai Várból kitiltották az ilyen eszközöket a járdákról. Németországban motoros járműnek tekintve júniusban engedélyezték az e-rollerek használatát, vagyis például alkohol fogyasztása után tilos azokkal közlekedni.
Szerző

Gulyás a győri polgármester orgiájáról: mindenkinek a magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét

Publikálás dátuma
2019.10.10. 12:59
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter
Fotó: Népszava / Népszava
A keresztény elvekkel viszont „nincs relációban” a kiszivárgott videón látható gruppenszex a kancelláriaminiszter szerint.
Erkölcstelen és elítélendő, ami a Borkai Zsoltról kiszivárgott videón látható, azonban mindenkinek a magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét – mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter azt is hangsúlyozta az újságíróknak, hogy semmilyen relációban sincs a keresztény elvekkel, ami a felvételeken látható – viszont nincs kételkedni Borkai szavaiban, aki botrány kirobbanása után azt állította, hogy nem élt illegális szerekkel, nem drogozott, és nem vett részt korrupcióban. Az ügyet újabb és újabb videókkal, részinformációkkal tápláló blog szerint azonban a győri polgármester és köre nyakig merült a városi beruházásokat érintő korrupciós ügyekben.
Gulyás nem akart egyértelmű választ adni a felvetésre, hogy a fideszes polgármester vállalható-e még a keresztény értékrendet gyakran méltató kormánypárt számára, inkább a választókra hárította a felelősséget: ők október 13-án szavazatukkal ítéletet mondhatnak az ügyben, és ha az információk ismeretében újraválasztják a győri vezetőt, az újabb ötéves felhatalmazást és szolgálatot jelent.  A miniszter arról is beszélt a kormányinfón, hogy kormány támogatja Várhelyi Olivért biztosi jelölését az Európai Unió következő bizottságába. Nem maradhatott el a megszokott bevándorlás téma sem –Gulyás szerint Várhelyi éppen azért alkalmas jelölt, mert elkötelezetten küzdött a tagállamokra rákényszerített bevándorláspárti elképzelések ellen. 
A kormányinfón elhangzott, hogy kétmilliárddal növelték meg a kormány által biztosított autóvásárlási támogatást, mivel eddig közel 16 kérelmet nyújtottak be erre az igénylők – a 285 milliárdos keretű babaváró támogatást pedig eddig több mint 40 ezren igényelték. 
Szerző