Előfizetés

Vádemelés Novozánszki Fanni ügyében: az ügyészség szerint rablógyilkosság történt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.11. 10:08

Fotó: Bársony Bence / RTL Sajtóklub
A vádirat szerint a gyilkos azért ment áldozata lakására, hogy értékeket szerezzen meg.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség minősített, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt pénteken Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosa ellen, derül ki közleményükből. A vádirat szerint a 35 éves vádlott - aki a megalapozott gyanú ellenére is otthonában várhatja a fejleményeket bűnügyi felügyelet alatt - a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége, ezért elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni a VV Fanniként ismertté vált nőtől.
A vádlott hosszas próbálkozást követően, 2017. november 20-ára beszélt meg találkozót a sértettel annak lakására. Amikor a sértett az esti órákban beengedte a férfit, az a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében - a sértett halálába is belenyugodva - bántalmazta őt. A nő vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került.
Ezt követően a vádlott a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette a nő okmányait, illetve olyan dolgokat, amelyekkel a sértett elutazásának látszatát keltette. A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen sértettet az autó hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz. Itt a férfi az eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába helyezte.
A vádlott a holttesttel csomagtartójában Siófokra utazott, másnap a szalkszentmártoni bányatavakon a Duna bal partján lévő elhagyatott kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a folyóba helyezte. Aztán november 22-én további értékeket hozott el az áldozat lakásából.
A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

Óbudai gyilkosság: még tagad a gyanúsított, de a hazugságvizsgálaton megbukott

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 17:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Néhány hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg áldozattal, akit arra is rábírt, hogy hagyja abba a tanulást, és fordítson hátat családjának.
Újabb részletek derültek ki az óbudai gyilkosságról, a Zsaru magazin alapjáén például azt írja az Index.hu, hogy hajléktalanok éltek abban a romos irodaépületben, ahol két hete megtalálták annak a 18 éves lánynak a holttestét, akit 27 éves barátja annyira megvert, hogy a sérüléseit nem élte túl. Édesanyja DNS-mintájának segítségével azonosították. A holttestet az ott füvet nyíró férfi elmondása szerint azután fedezte fel, hogy kopácsolást hallott a ház felől. Először a telek tulajdonosának szólt, aki aztán a mentőket és a rendőröket hívta.
"A lépcsőfeljáróval szemben lévő helyiségben két matracot, ételmaradékokat, rezsót és hulladékot találtunk. A talaj átvizsgálásakor kitépett hajszálakra bukkantunk, amik hasonlítottak az áldozatéra, az ajtón pedig vérnyomok utaltak a bűncselekményre" - mondta a Zsaru magazinnak Sas Tamás őrmester, a BRFK II. életvédelmi alosztályának vezetője. A nyomozók szerint az áldozatot a folyosón keresztül húzták át abba a szobába, ahol végül megtalálták.
A rendőrök a helyszínelésnél viszont több telefonkártyát és egy összetört telefont is találtak, ami a lány mostohaapjáé volt.
Pont tíz nappal holttestének a megtalálása előtt többször hívta több családtagját is, ám akkor éppen senki nem tudta felvenni a telefont. Korábban az áldozat szülei a Blikknek beszéltek erről, és arról is, hogy lányukat nem a szerelem, hanem a félelem tartotta a férfi mellett. Az édesanya egyszer azt is hallotta, ahogy Sz. Tamás megfenyegeti Nikolettát: ha félrelép, megöli. A férfi rövid ideig a családnál lakott Piliscséven, majd mikor kiderült, hogy körözik, eltűnt a lánnyal együtt.
A rokonok vallomásai szerint a lány néhány hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg a 27 éves férfival, aki miatt abbahagyta a tanulást, elköltözött otthonról és Sz. Tamás élettársa lett. A férfi kihallgatásakor beismerte, hogy ismerte a lányt és azt is, hogy járt a helyszínen, de kitartott amellett, hogy nem bántotta. A poligráfos hazugságvizsgálaton viszont megbukott.

Busz és kamion ütközött Vértesszőlősnél, hatan megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 17:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset az 1-es főút 57-es kilométerénél történt.
Összeütközött egy kamion és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz szerda délután Komárom-Esztergom megyében, az 1-es főút Tatabánya és Vértesszőlős közötti szakaszán – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a helyszínre a mentőket is riasztották. A megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a balesetben a buszon utazók közül hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek.