A ferencvárosi jegyző megakadályozta, hogy Baranyi Krisztina hivatalba lépjen polgármesterként

Publikálás dátuma
2019.10.17. 17:33

Fotó: Koncz Márton / Népszava
A Munkáspárt 81 szavazatot kapott jelöltje megtámadta a választás eredményét.
A IX. kerületben polgármesternek megválasztott Baranyi Krisztina csütörtök délután lépett volna hivatalba, csakhogy Dombóvári Csaba jegyző ezt nem engedte neki, mivel Fléger Tamás, a Munkáspárt jelöltje szintén csütörtökön csalásra hivatkozva megtámadta a polgármester-választás eredményét - adta hírül a 444. A jegyző szerint ez megkérdőjelezi a választás eredményét. Flégel, aki a 81 szavazatával elért 0,38 százalékos eredményével utolsóként végzett a polgármesterjelöltek között, a beadványában amúgy olyan esetekre hivatkozott, amikre éppen Baranyi Krisztina hívta fel a figyelmet a választás napján. Baranyi a Facebookon reagált a történtekre: „Ma 16:00 órakor léptem volna hivatalba. 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. Nyertek 3 napot. Ez két dolgot jelenthet. Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért.”
Szerző
Frissítve: 2019.10.17. 18:56

A Brexiten múlik Orbán október 23-i beszéde

Publikálás dátuma
2019.10.17. 16:44

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Ha kell egy EU-csúcs, Brüsszelben lesz a miniszterelnök.
Nemzetközi eseményektől, konkrétan a Brexit-folyamat alakulásától függ, hogy Orbán Viktor a hagyományoknak megfelelően mond-e ünnepi beszédet október 23-án - válaszolta az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön. Egyelőre bizonytalan, hogy a Brexit-folyamat miatt szükséges lesz-e még októberben újabb EU-csúcs megtartása, és ha igen, melyik napra hívják azt össze. Amennyiben október 23-án nem kell uniós csúcson Brüsszelben Magyarországot képviselnie, Orbán Viktor mond ünnepi beszédet Budapesten - mondta el a Havasi Bertalan.
Szerző

Van egy jó hírünk: a hétvégén is marad gyönyörű ősz

Publikálás dátuma
2019.10.17. 15:46
Illusztráció
Fotó: DANIEL KARMANN / AFP
Némi köd, felhő és szél teszi csak változatossá a 20-25 fokos nappalokat és 10 fok körüli éjszakákat.
A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.
Pénteken az ország nagy részén az éjszaka képződött köd délelőtti feloszlását napos, csapadékmentes idő követi. Ugyanakkor főként az Alpokalján és a Kisalföldön néhol tartósan ködös tájak is lehetnek, arrafelé ködszitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-12 fok között alakul, ám a derült, szélvédett, hidegre hajlamos vidékeken ennél hidegebb is lehet. Napközben többnyire 19-26 fok között várható, de főleg az Alpokalja, valamint a Kisalföld tartósan ködös tájain ennél jóval alacsonyabb értékek is valószínűek.
Szombatra virradóra is foltokban köd képződik, amely délelőtt feloszlik. Az ország nagyobb részén fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem várható. Északnyugaton erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul.
Vasárnap is derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. Északnyugaton erős lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között alakul.
Témák
időjárás
Frissítve: 2019.10.17. 16:16