Tóth Bertalan: ha Lackner nem adja vissza mandátumát péntek délig, kizárják az MSZP-ből

Publikálás dátuma
2019.10.24. 21:13
Lackner Csaba
Fotó: Lackner Csaba Facebook oldala
Tudnia kéne, hogy mi a kötelessége az MSZP elnöke szerint.
Felszólították Lackner Csabát, hogy péntek délig adja vissza budapesti XIX. kerületi önkormányzati képviselői mandátumát, és ha ezt nem teszi meg, akkor kezdeményezni fogják a kizárását az MSZP-ből - mondta el a párt elnöke, Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Lackner Csaba az önkormányzati választás előtt lett országosan ismert, miután a HírTV olyan felvételeket tett közzé róla, amiken ventilátor előtt szárítgat egy zacskó fehér port, valamint korrupció-gyanús helyi ügyekről pletykál. A kispesti politikus ennek ellenére egyéni képviselőként újraválasztották. A szocialisták a választás után felfüggesztették párttagságát. Előtte Gajda Péter kispesti polgármester a Népszavának azt mondta:
ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy kokaint fogyasztott és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből.

Tóth Bertalan szerint "az a legnagyobb probléma, hogy akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kéne, hogy ez egy olyan tehertétel arra a közösségre nézve, aminek ő a tagja, hogy tudnia kéne, mi a kötelessége".
Szerző
Témák
Kispest MSZP kokain
Frissítve: 2019.10.24. 22:01

Megismétlik a voksolást egy komlói szavazókörben

Publikálás dátuma
2019.10.24. 20:09

Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A kenderföldi lakótelepen élők közül mintegy 250-300 embert 12-15 helybéli elkísért voksolni. A szervezetten mozgó kísérők gyakran bementek a függöny mögé is.
Meg kell ismételni az önkormányzati választást Komlón a kenderföldi szavazókörben a Pécsi Ítélőtábla jogerős verdiktje szerint. Mint arról írtunk, a kenderföldi lakótelepen élők közül mintegy 250-300 embert 12-15 helybéli elkísért voksolni. A szervezetten mozgó kísérők gyakran bementek a függöny mögé is, és ott vagy még a szavazóhelyiség előtt megmondták a velük tartó voksolóknak, hogy kit kell beixelni. A „szavazószállítók” egy, a kormánypártokkal jó kapcsolatban lévő cigány egyesülethez kötődnek, s ez a szervezet a szavazás előtt ételt adományozott a voksolni vitt kenderföldieknek. A választók jogszerűtlen befolyásolása miatt a baranyai város ellenzéki pártjait integráló Komló Összeköt Egyesület panasszal fordult a választási bizottsághoz, ám a grémium elutasította a beadványt. Az egyesület bírósághoz fordult, és az ítélőtábla csütörtökön jogszerűtlennek találta a bizottság döntését. A megismételt voksolás november 10-én tartják. Minderről dr. Barbarics Ildikó, ügyvéd, a Komló Összeköt képviselője tájékoztatta lapunkat. A korábban kormánypárti irányítású Komlón az ellenzék 6-2-re nyert az egyéni körzetekben, Polics József, fideszes polgármester viszont győzött 118 vokssal Ferenczy Tamás ellen. A Polics-Ferenczy harc valamennyi körzetben kiegyensúlyozott volt, s az eredményt döntően befolyásolta, hogy Kenderföldön a volt polgármester 145 szavazattal többet kapott. Ha sikerül meggátolni a szavazók fentiekben leírt befolyásolását, akkor a Barbarics szerint komoly esély van arra, hogy Komlón a polgármestert is az ellenzék adja majd.

29,1 fokos melegrekordot hozott a csütörtök

Publikálás dátuma
2019.10.24. 20:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egész héten egymás után dőltek meg a melegrekordok.
Csütörtökön ismét megdőlt a napi melegrekord: a Hajdú-Bihar megyei Körösszakálon az előzetes adatok alapján 29,1 Celsius-fokig melegedett a levegő. Október 24-én eddig az 1923-as 27 fok volt a napi rekord.
Melegrekordok dőltek meg egész héten: október 20-án és 23-án a minimum- és maximumhőmérséklet is megdőlt, de rekord-magas volt a legalacsonyabb mért hőmérséklet 22-én is.
Jövőhéten már 20 fokkal lehet hidegebb.
Szerző