Házilag próbálták gyógyítani a baba székrekedését, belehalt

Publikálás dátuma
2019.10.28. 08:29
Illusztráció
Fotó: Megan Maloy/Cultura Creative / AFP
Három év börtönre is ítélhetik a szülőket, akik legalább egy hétig hagyták szenvedni gyereküket, ahelyett, hogy kórházba vitték volna.
Segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség egy szülőpár ellen, akinek egyéves gyereke tavaly ősszel meghalt - jelentette be hétfőn Takács Péter, Győr-Moson-Sopron megyei főügyész.
Takács Péter MTI-nek elküldött közleménye szerint a kisfiú bélelzáródásban halt meg. A szülők a gyerek székrekedését házilag próbálták kezelni, sikertelenül. A gyereknek halála előtt napokig, az sem kizárt, hogy több mint egy hétig nem volt széklete, hasa megkeményedett, mellkasa legalább tíz centiméterrel kiemelkedett. A közlemény hangsúlyozza, hogy a gyerek halála orvosi segítséggel elkerülhető lett volna. A vádlottak terhére rótt bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Szerző

Halálos tömegbaleset az M5-ösön, heten haltak meg az égő autókban

Publikálás dátuma
2019.10.28. 06:41

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Kamion ütközött személyautókkal Balástyánál, a két kocsi azonnal kigyulladt.
Heten vesztették életüket a hétfőre virradó éjjel, fél három körül Balástya térségében történt karambolban, melyet egy kamion okozott. Az M5-ösön haladó jármű eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot, és frontálisan ütközött a szembejövő sávokban érkező két személyautóval.  
A kocsik azonnal kigyulladtak a karambol után, a bennük ülő hét utas a helyszínen életét vesztette – lapunk úgy tudja, hogy azonosításuk sem könnyű feladat, mivel a holttestek összeégtek. Teljesen kiégett a a kamion is; a tüzet a szegedi és kisteleki tűzoltók fékezték meg, a műszaki mentés és helyszínelés idejére pedig lezárták az M5-ös Szeged felé vezető oldalát. 
Az autópálya Budapest felé vezető szakaszán 10 óra 40 perctől a rendőrök az útlezárást feloldották, ezzel a forgalom folyamatosan halad. Az államhatár felé a sztráda 17 óra 10 perc körül vált ismét járhatóvá.
Szerző
Frissítve: 2019.10.28. 18:34

Együtt ivott vele, aztán kalapáccsal verte agyon volt barátnőjének új élettársát egy bátai férfi

Publikálás dátuma
2019.10.27. 19:18
A gyilkos omladozó pincéje rejtette a holttestet
A holttestet a telkén lévő pincében rejtette el a gyilkos, és beszórta mésszel, a ruháit pedig a kútba dobta.
Kalapáccsal verte agyon ismerősét a gyanú szerint egy 60 éves férfi a Tolna megyei Bátán. A gyilkosság még múlt héten történhetett, de a holttestet csak tegnap találták meg a rendőrök, akik az áldozatot már napok óta keresték. A holttestet a telkén lévő pincében rejtette el a gyilkos, és beszórta mésszel, a ruháit pedig a kútba dobta. A gyanúsítottat elfogták, aki az RTL Klub riportja szerint féltékenységből követhette el a gyilkosságot: volt barátnőjének új élettársát ölte meg, miután együtt ittak.
Szerző
Frissítve: 2019.10.28. 16:24