Mészöly Kálmán végezheti el a Puskás Aréna nyitómeccsének kezdőrúgását, ha az egészségi állapota is engedi

Publikálás dátuma
2019.11.09. 13:52

Fotó: Népszava
Nyikita Pavlovics Szimonyan egykori szovjet válogatott örmény labdarúgóval egyetemben.
Ahogy azt a Népszava is megírta, az Uruguay elleni november 15-i barátságos meccsel avatják fel az új nemzeti stadiont, a Puskás Arénát. Óriási az érdeklődés, az elővásárlási szakasz első óráiban több mint 25 ezer jegyet vettek meg a szurkolók, azóta elkelt már minden jegy a stadionavatóra. Ha a nyitómeccs valóban nyilvános is lesz, azért történt néhány olyan dolog az új stadionnal kapcsolatban, amiket valamiért a titkolózás homálya fedett egészen addig, amíg a sajtó rá nem jött a kis turpisságokra. Az egyik ilyen volt, hogy kiderült, nem az Uruguay elleni barátságos meccs lesz az első mérkőzés az új stadionban, ugyanis az első játék már lezajlott, és a Népszava is ott volt. A másik ilyen ügy pedig az volt, hogy titokban szentelték fel és áldották meg az arénátöt egyház képviselői, erről itt olvashatnak bővebben. Azt sem hivatalos forrásból lehet tudni, hogy Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, egykori szövetségi kapitány végezheti el a stadionavató mérkőzés kezdőrúgását, ugyanis az információt Mészöly Kálmán fia, Mészöly Géza osztotta meg a sajtóval. Ezek szerint a 93 éves Nyikita Pavlovics Szimonyan egykori szovjet válogatott örmény labdarúgóval közösen kezdenék el szimbolikusan a mérkőzést. Mészöly Géza azt is nyilatkozta, nem biztos, hogy édesapja ott lehet a meccsen. Mint ismert, Mészöly Kálmán évek óta betegeskedik. 
Szerző
Frissítve: 2019.11.09. 21:44

Gyorskorcsolya vk – Országos csúcsot állított fel Jászapáti Petra 1000 méteren

Publikálás dátuma
2019.11.09. 12:58
Illusztráció
Fotó: MLADEN ANTONOV / AFP
A 20 éves szegedi versenyző 1:28.898 perces idejével közel fél másodpercet faragott az 1:29.369 perces régi csúcson.
Jászapáti Petra az 1000 méter selejtezőjében megdöntötte Bácskai Sára Luca három éve felállított országos csúcsát a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának második, Montrealban zajló állomásán. A versenyző, aki egy hete 500 méteren a saját rekordját adta át a múltnak Salt Lake Cityben, ezúttal a pénteki versenynapon elért 1:28.898 perces idejével közel fél másodpercet faragott az 1:29.369 perces régi csúcson. Jászapáti mellett az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang vette százszázalékosan az előcsatározásokat, mindhárman 500 és 1000 méteren indultak és jutottak túl a selejtezőn a kanadai városban. Rajtuk kívül a szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba 1500 méteren elődöntőbe, míg az ausztrál születésű Lockett Deanna 1000 méteren negyeddöntőbe jutott. A többi magyar még a reményfutamokban próbálkozhat. A váltók közül a vegyes és a női is kiesett a negyeddöntőben, előbbit szabálytalanság miatt kizárták, utóbbi pedig futamában utolsó, negyedik lett, így nem jutott tovább. Az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal vk-címvédő és világcsúcstartó férfi staféta viszont futammásodikként továbblépett a legjobb nyolc közé. Szombaton az 1000 és 1500 méter, valamint a vegyesváltó küzdelmeivel folytatódik a vk-viadal, vasárnap pedig az 500 mellett újabb 1000 méteres verseny lesz a férfi és női staféták fináléi mellett.
Szerző

Edzőt cserélt Fucsovics Márton

Publikálás dátuma
2019.11.08. 13:21

Fotó: Zhang Yunke / AFP
A férfi egyéni világranglistán 71. Fucsovics Márton hullámzó eredményekkel fejezte be a 2019-es esztendőt, az pedig különösen fájó lehet számára, hogy a 115 ezer euró összdíjazású pozsonyi keménypályás challenger-tenisztornán már az első fordulóban kiesett egy olyan játékos ellen, aki mindössze 143. a világranglistán. Fucsovics elkeseredésében még a kézfogáshoz menet összetörte az ütőjét.
A nyíregyházi teniszező szeptember végén izomgyulladás és részleges izomsérülés miatt több versenytől is távol maradt, Bécsben pedig gyomorbántalmak miatt feladta nyolcaddöntőjét az orosz Karen Hacsanov ellen. A hullámzó formájának hátterében ugyanakkor az is közre játszhat, hogy már több mint egy hónapja nem a francia Olivier Tauma irányítja az edzéseit – noha ezt a játékos és menedzsmentje eddig nem erősítette meg.
Tauma az év utolsó Grand Slam-tornájára, a US Openre nem tudta elkísérni Fucsovicsot, ugyanis nem kapott vízumot az Egyesült Államokba. A játékos első fordulós vereségét követően azt nyilatkozta: jövőre hasonló nem fordulhat elő, olyan edzővel szeretne dolgozni, aki minden versenyre el tud menni vele.
Siklós Erik – aki korábban Fucsovics menedzsmentjének tagja volt – lapunknak azt mondta, a 27 éves játékos már nem Taumával készül, mostantól Jancsó Miklós segít neki.
Fucsovics márciusban már 31. volt a világranglistán, akkor arról beszélt, hogyha javítani tud a szerváin, akkor a top 30 sem elérhetetlen - ettől azonban jelenleg távol áll.
Szerző
Témák
Fucsovics
Frissítve: 2019.11.08. 17:28