Előfizetés

Nyilvános ülésen tárgyalja Borkai ügyét az olimpiai bizottság szerdán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.09. 17:32

Fotó: SZALMÁS PÉTER
Ezután erkölcstelen életmódért is megvonhatnák a sportolói életjáradékot.
Hivatalosan is felkerült a MOB következő ülésének napirendi pontjai közé a Borkai-ügy - írja a Hvg.hu. Bár ez ebben a formájában nem egészen igaz: a Borkai-ügy az apropója a napirendi pontnak. Ugyanis Steinmecz Ádám olimpiai bajnok, jobbikos országgyűlési képviselő korábban Borkai botránya miatt adott be egy törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy az erkölcstelen életmód miatt is megvonhassák a járadékot egy sportolótól. Ezt a javaslatot fogja véleményezni Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége november 13-án, szerdán. "A sporttörvényt módosító javaslatát a MOB jogi osztálya véleményezte, azt a MOB elnöksége sajtónyilvános ülésén fogja tárgyalni" – írta a lapnak Steinmetz Ádám. A Hvg.hu emlkékeztet: jelenleg a sporttörvény szabályozza a helyzetet. Ez alapján csak az veszti el érdemtelenség miatt az olimpiai életjáradékát, aki büntetett előéletű, vagy próbaidőre bocsátották – ez esetben a próbaidő végéig nem kap életjáradékot. Borkai Zsolt szex- és korrupciós botrányairól szóló cikkeinket itt találja.

Vasárnap eláll az eső, és hideg sem lesz

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.09. 16:49

Fotó: Shutterstock
A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.
A hét közepén várthoz képest fél nappal korábban érkezik a következő nagyobb csapadék, de ennek örülhetünk, mert így az ország nagy részén vasárnap késő délelőttre már el is áll az eső. Lehűlés pedig még nincs láthatáron – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az előrejelzés szerint vasárnap eleinte erősen felhős idő valószínű, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több, majd egyre kevesebb helyen lehet eső, zápor, keleten, északkeleten egy-egy zivatar, legkésőbb északkeleten szűnik meg a csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, máshol a délnyugati, déli szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.

A nemzet sportolói arra kérik Karácsonyékat, hogy járuljanak hozzá a 2023-as atlétikai vb megrendezéséhez

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.09. 12:56
Az atlétikai stadion látványterve
Pedig elsősorban nem a főpolgármester és Budapest más vezetői döntenek majd róla, hanem azok, akik elmennek az ügyben népszavazni.
A nemzet sportolói a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését kérik a főváros új vezetésétől - tájékoztatta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál szombaton az MTI-t. A közlemény szerint a nemzet sportolója címet viselő Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket. Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét keltik, hanem fokozzák a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárulnak az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is - írta Schmitt Pál. Hozzátette: Budapest ebben az évben Európa sportfővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni. "Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez" - zárul az MTI híre. Ha a nemzet sportolói valóban aggodalommal figyelik a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket, akkor bizonyára azt is látták, hogy nagyon úgy tűnik, népszavazás fogja eldönteni a kérdést. A Magyar Atlétikai Szövetség is inkább kampányt indított aggódás helyett a 2023-as budapesti világbajnokság megrendezése mellett.