Előfizetés

Kényszerítés miatt még két évet kapott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.25. 21:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock / Shutterstock
A pedofil férfit korábban nyolc év börtönre ítélték szexuális visszaélései miatt.
Kényszerítés miatt is elítélték a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját a Fehérvári Törvényszéken. Nem jogerősen 2 év 3 hónap börtönbüntetést kapott, a szexuális visszaélés – az otthonban lakó gyerekek molesztálása - miatt jogerősen kiszabott 8 év fegyház mellé, tudta meg az RTL Klub.  
A vád szerint már felfüggesztett igazgatóként próbálta helyettese segítségével rábírni az egyik ellene valló gyereket, hogy vonja vissza a vallomását, annak fejében, hogy a gyerek visszakerülhessen a bicskei otthonba. A csatorna úgy tudja az egykori helyettes most is egy általános iskolában tanít, tornatanárként dolgozik – őt nem jogerősen most 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert korábbi főnöke utasítására személyesen járt közben a volt lakó visszafogadásában.

Sokkoló tetris challenge-t mutatott be a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.25. 14:57

Fotó: police.hu
Az ütközés utáni jelenet a halál kirakós játéka is lehetne: csak októberben 71-en vesztették életüket az utakon.
Új tetris challange fotót készített a rendőrség, de a már megszokottnak mondható cukiskodó, vagy profizmust sugalló képek helyett egy baleseti helyszín felülnézeti képét mutatták be, így figyelmeztetve a halálos közúti balesetek veszélyére.
Mint a beszámolóból kiderül, nem telik el úgy nap, hogy valaki ne halna meg a hazai utakon. „Egy gyerek, egy anya, egy apa, egy barát. Olykor egy nap többen is. Október gyalázatos volt ebből a szempontból. 71-en haltak meg”.  Arra is emlékeztetnek, hogy a helyszínre érkező kollégáik nem csak a szétroncsolt testeket látják, hanem a metrört hozzátartozókat is, mert mindig ők a rossz hír vivői.
A tragédiákat három tényező okozza a hatósági statisztikák szerint: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása és a  kanyarodási szabályok megszegése – pedig többségük megelőzhető lenne némi odafigyeléssel is. Például azzal – írja a police.hu – 
„ha jól választod meg a sebességet. Ha bekötöd a biztonsági övet. Ha elsőbbséget adsz. Ha kivilágítod az autót. Ha megfelelő gumit veszel. Ha nem ülsz ittasan az autóba. Ha nem taszítod le az előtted lévőt a pályáról. Ha nem szelfizel. Ha nem menetközben élőzöl...”

Nyolc férfit fogtak a rendőrök a pécsi lövöldözés után

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.25. 14:31

Fotó: Shutterstock
Gázpisztolyt, kést és üvegeket vetettek be a családi háború során, vér is folyt a pécsi rendezvényközpontban.
Lövöldözés miatt riasztották a pécsi rendőröket vasárnap hajnalban az Expo Centerhez, írta meg a Népszava is – a helyszínen két társaság esett egymásnak, üvegeket dobáltak, és valaki egy gázpisztollyal adott le több lövést.
A police.hu hétfői beszámolójából már több részlet is kiderül az esetről: mint írták, egy 21 éves pécsi, valamint egy 24 éves szintén helyi férfi keveredett vitába korábbi nézeteltérés miatt egy több fős családdal, a gázpisztolyt pedig a 21 éves gyanúsított használta – a család erre tagjai üvegdobálással válaszoltak, majd összecsapás közben a 24 éves férfit lábon is szúrták.
A rendőrök végül nyolc férfit vittek el a helyszínről, közülük pedig négyet hallgattak ki gyanúsítottként és hármat vettek őrizetbe. A 21 és a 24 éves, valamint egy 32 éves férfi ellen garázdaság, míg egy 27 éves gyanúsított – a feltételezett késelő – ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.