Előfizetés

Karácsony: Nincs elég ember a hó eltakarítására

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.02. 12:47

Fotó: Béres Márton / Népszava
A sózás elkezdődött, de a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd – közölte a főpolgármester.
Karácsony Gergely tájékoztatást kért a Közterület-fenntartótól a hóeltakarítási munkákról – közölte a főpolgármester a Facebook-oldalán. Mint írja, 70 munkagép dolgozik, viszont a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek, erre próbálnak megoldást találni. Két budai buszvonalon jeleztek elakadást, ezt már megoldották. „Az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás Budapesten, így a délutáni csúcsra már a főbb útvonalakat meg lehet tisztítani. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd” – tette hozzá.
Hétfő reggel több centi hóra ébredhettek a fővárosiak, és bár az időjárás-jelentésekből lehetett tudni a sűrű fellegek közeledtéről, azok megérkezte láthatóan tökéletesen felkészületlenül érte a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), valamint mindazokat, akik az utak járhatóan tartásáért lennének felelősök. Az erről szóló cikkünket itt találja.

Bősz Anett a Liberálisok új elnöke

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.02. 12:44

Fotó: Népszava
„Azon fogunk dolgozni, hogy a Magyar Liberális Párt nagy és erős párttá váljon, amely a társadalom széles rétegét tudja képviselni” – mondta a politikus.
Bősz Anettet választotta a Liberálisok új elnökévé a párt küldöttgyűlése a múlt héten. A politikus első sajtótájékoztatóján azt mondta: „új időszámítás kezdődik a Magyar Liberális Párt életében. Országos építkezésbe kezdünk, megnyitjuk a párt kapuit a szabadságszerető emberek előtt. Erős és stabil ellenzéki politikát fogunk folytatni az Orbán-kormánnyal szemben, mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022-ben közös erővel leválthassuk a Fideszt, ehhez pedig új szövetségi politikára is szükség lesz” – derül ki a párt közleményéből. Mint írják, Bősz elmondta: a céljuk az, hogy újra erős képviselete legyen a liberális értékeknek Magyarországon. Szeretnék közérthető módon bemutatni, hogy miért fontos a szabadság a mindennapi életben. „Azokat kívánjuk képviselni, akik hisznek az európai értékekben, a szabadságban és az alapvető emberi jogokban. Akik dühösek és elégedetlenek a jelenlegi kormány szabadságkorlátozó politikája miatt. Akik egy igazságos, tisztességes és szolidáris Magyarországon szeretnének élni. Akik nem kérnek a félelem- és a gyűlöletkeltésből” – sorolta Bősz, aki öt fontos területet jelölt ki, amire a megújuló Magyar Liberális Párt építeni fog az elkövetkezőkben: az oktatás, a gazdaság, az egészségügy, a jogegyenlőség és a környezetvédelem témájában fognak új, liberális alternatívát kínálni Magyarországnak. „Azon fogunk dolgozni, hogy a Magyar Liberális Párt nagy és erős párttá váljon, amely a társadalom széles rétegét tudja képviselni” – zárta sajtótájékoztatóját Bősz Anett.

OBT-szóvivő: Az '50-es években beszéltek úgy vezetőkről, mint Handóról a búcsúlevélben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.02. 12:07

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az aláírók egy része pályáztatás nélkül kinevezett vezető, aki senkit sem képvisel Vadász Viktor szerint.
Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal távozó vezetője Iustitiának kijáró, rajongástól túláradó búcsúlevelet kapott 24 bírósági vezetőtől. Minthogy nem elnök mond köszönetet, már címében is hibás az Elnöki köszönet, de annak kenetteljes szövege is sokakban keltett felháborodást. Különösen a Handó tevékenységét övező feszült légkör miatt.
„Ilyen stílusban az 1950-es években, a Szovjetunióban beszéltek egyes vezetőkről. Amikor elolvastam, hogyan hálálkodnak Handó Tündének, elszégyelltem magam magyar és európai bíróként is”

– ezt Vadász Viktor, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája és Országos Bírói Tanács tagja mondta a 444-nek. Vadász arról beszélt, nem akarja, hogy bárki azt gondolja, ilyen stílus és hozzáállás uralkodik a magyar bíróságokon, és szerinte a bírói karban is nagyon sokan felháborodtak a vezetők búcsúlevelén. Hozzátette: „az aláírók egy része senkit sem képvisel, az olyan vezetők, akiket pályáztatás nélkül, megbízással neveztek ki elnöknek, akikről a bírák el sem mondhatták a véleményüket”.