Százmilliós kokainszállítmányt kapcsoltak le Röszkénél

Publikálás dátuma
2019.12.05. 07:00

Fotó: police.hu
Az észak-macedón drogfutár Svájcból akart kábítószert csempészni hazájába, de a röszkei határon lebukott.
Svájcból Észak-Macedóniába akart ötkilónyi kokaint vinni egy férfi, de a röszkei határátkelőn lebukott - írja a police.hu. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 27 éves észak-macedón állampolgár ellen. A férfi a röszkei autópálya-határátkelőn jelentkezett kilépésre hétfő délután. Mivel idegesen válaszolt a rendőr kérdéseire, fokozott ellenőrzésre félreállították az autóját. A kocsi karosszériájában kialakított rejtekhelyeken öt zsugorfóliázott, fehér port - a gyorsteszt szerint kokaint - tartalmazó csomagot találtak. A valamivel több mint ötkilónyi, a feketepiacon körülbelül százmillió forintot érő drogot lefoglalták. A férfi barátnőjét és utóbbi édesanyját tanúként, őt pedig - jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt - gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, hogy a kocsi az övé, de nincs jogosítványa, ezért kérte meg barátnője anyját, hogy rokonlátogatásra vigye el őt Svájcba. A drogot ő rejtette az autóba, erről a két nő nem tudott - vallotta. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.
Szerző

Égő házában halt meg egy idős asszony Csanádpalotán

Publikálás dátuma
2019.12.04. 21:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A parasztházban gázpalack is robbant, éppen a tűzoltók érkezésekor.
Egy idős asszony meghalt, amikor szerda hajnalban leégett egy régi parasztház Csanádpalotán – tájékoztatta Molnár Krisztina. a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, az MTI-t. Molnár elmondta, a tűz egy Vörösmarty utcai épületben keletkezett.
A tűzoltók kiérkezésekor a házban egy gázpalack felrobbant, két másik fölhasadt. A tűzben az ott lakó idős asszony meghalt - az ott lakó kislányt és rokonát füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.
Szerző

Füstgránát robbant fel két lány kezében Nagymágocson

Publikálás dátuma
2019.12.04. 17:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Csak pózolni szerettek volna a látványelemmel, de több ujjukat is elvesztették.
Maradandó kézsérüléseket szenvedett az a két nagymágocsi lány, akiknek kezében egy füstgránát robbant fel december elsején. A fiatalok egy ismerősüktől kapták a pirotechnikai eszközt, és szerették volna, ha lefotózzák őket a füstokádó gránáttal – mikor azonban meggyújtották a terméket, az egyszerűen felrobbant. 
Az ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást a Szentesi Rendőrkapitányság, egyelőre ismeretlen tettes ellen (police.hu).
Az RTL Klub úgy tudja, hogy a 14 éves lányok több ujjukat is elvesztették a balesetben, a hibás füstgránátot pedig a netről rendelhették. A csatorna híradójának nyilatkozó pirotechnikus szerint azonban nem csak a termék online megrendelése, de utcai használata is tilos, ráadásul ilyen eszközt működés közben életveszélyes kézben tartani.
Szerző
Frissítve: 2019.12.04. 18:28