Éppen a cigicsempészéshez használt kamiont pakolták, amikor megjelent a NAV – 30 kiló marihuánát is találtak a pomázi raktárban

Publikálás dátuma
2019.12.11. 09:55
Képünk illusztráció
Fotó: JOEL SAGET / AFP
Az elkövetők ijedtükben a raktárba zárkóztak, és egy oldalsó ablakon kimászva próbáltak kereket oldani.
Több mint 30 kiló marihuánát és mintegy 13 millió szál csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy pomázi raktárépületben. Az ipartelepet már régóta szemmel tartották, az elkövetőkre egy nagyobb szállítmány „fűrészáru” felpakolásakor csaptak le. A NAV közleménye szerint
a nyomozók a rétegelt lemezzel megrakott kamion preparálása közben jelentek meg a helyszínen. Az elkövetők ijedtükben az adózatlan cigarettával teli raktárba zárkóztak, és annak egyik oldalsó ablakán kimászva próbáltak kereket oldani.

A helyiségbe bejutva a NAV munkatársai megállapították, hogy a rétegelt lemezlapok tömbjeit a csempészek belül kivágták és épp a kialakított üregbe kezdték elrejteni a raktárban felhalmozott cigit, amikor megzavarták őket. A raktárban
összesen 12 708 660 szál adójegy nélküli, Regina American Blend márkájú cigarettát találtak, egy elzárt részből pedig további 32,7 kilogramm marihuána és egy NAV-végrehajtás elől elrejtett nagy értékű autó is előkerült.

A nyomozók menekülés közben fogták el az elkövetőket és a bűncselekmény szervezőit. Valamennyiüket gyanúsítottként hallgatták ki, közülük négy fő – három magyar és egy szlovák állampolgár – letartóztatását elrendelte a bíróság. A NAV a csempészcigit lefoglalta, a megtalált marihuánát pedig átadta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Az elkövetők csak a csempészcigarettával több mint 600 milliós kárt okoztak a költségvetésnek, tettükért akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak.
Szerző

Viskójában égett halálra egy ember a Hajógyári szigeten

Publikálás dátuma
2019.12.11. 07:45

Fotó: Népszava
A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.
Kigyulladt egy viskó a Hajógyári szigeten kedden este, egy ember meghalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy kedden fél 10 körül érkezett a riasztás a tűzről. A helyszínen egy holttestet találtak, a vizsgálatok szerint bűncselekmény nem történt.
Szerző

Ki kellett menteni egy nőt a Mátyás-hegyi-barlangból (képek)

Publikálás dátuma
2019.12.11. 07:38
2019.12. 10-én a Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy sérült túrázót ment ki a Mátyás-hegyi-barlangból
Fotó: Kovács Márton / Magyar Barlangi Mentőszolgálat
30 méteres mélységben érte baleset, barlangi mentők hozták ki.
Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták – közölte a barlangi mentőszolgálat az MTI-vel. A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg, a barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte. A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak. A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat – Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.
Szerző
Frissítve: 2019.12.11. 07:47