Herczeg András lemondott a DVSC vezetőedzői posztjáról

Publikálás dátuma
2019.12.27. 17:27

Fotó: Népszava
A Debrecen a 8. helyen áll a bajnokságban, az edző nem akart a kibontakozás gátja lenni.
"Negyvenöt éve igazoltam a DVSC-hez, azóta minden lépésemet az határozza meg, hogy a klub javát szolgáljam. Úgy látom, hogy ebben az időszakban ezt úgy tudom megtenni, ha átadom valaki másnak a vezetőedzői tisztséget. Ezennel bejelentem, hogy vezetőedzőként nem folytatom a munkát a kispadon"

- áll a klub honlapján az MTI szerint.

Herczeg 2017 nyara óta irányította az együttest. A DVSC a legutóbbi idényben harmadik helyen végzett, míg a Magyar Kupában az elődöntőig jutott, így a hajdúságiak az Európa-liga selejtezőjében szerepelhettek. Herczeget pedig májusban a férfi NB I legjobb edzőjének választotta a magyar szövetség (MLSZ). Ebben a szezonban 15 mérkőzése alatt 19 pontot gyűjtött, így a 8. helyen áll a csapat az élvonalban. "Az őszi szezonunk során szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy talán más megoldásokra is szükség van, mint az enyémek, ahhoz, hogy ismét sikeresen szerepeljen a DVSC. Egy csapat eredményességét sok tényező határozza meg. Az utóbbi időszakban ezek közül nem mindegyik segítette a munkámat, én magam pedig nem szeretnék a kibontakozás akadálya lenni" - fűzte hozzá a 63 éves szakvezető.
Tervei szerint a klub akadémiáján folytatja nevelői tevékenységét.

Herczeg András korábban 1997 és 1998, majd 2007 és 2010 között irányította a DVSC-t, amellyel két-két alkalommal nyert bajnoki címet és Magyar Kupát, továbbá elvezette csapatát a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga csoportkörébe is.
Szerző

Az államilag doppingoló oroszok nekiláttak menteni a menthetőt eltiltott sportolóik érdekében

Publikálás dátuma
2019.12.27. 14:23
Jurij Ganusz a RUSADA vezetője
Fotó: ALEXANDER NEMENOV / AFP
Hivatalosan is beadták fellebbezésüket a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél, amiért az orosz válogatottak szinte semmilyen világversenyen nem vehetnek részt.
Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) pénteken elküldte az ország tiltakozásáról szóló levelét a nemzetközi ügynökséghez (WADA), melynek december 9-én született döntése értelmében az orosz sportolók nemzeti válogatottként négy évig nem vehetnek részt jelentős nemzetközi versenyeken, így a 2020-as, tokiói olimpián sem - írja az MTI. A levelet, melyben az oroszok hivatalosan jelezték, hogy fellebbeznek a WADA-határozat ellen, Jurij Ganusz, a RUSADA vezetője küldte el pénteken annak ellenére, hogy ő személyesen nem értett egyet a fellebbezéssel. A mostani levélhez csatolt egy saját megjegyzéseit tartalmazó kiegészítést. A RUSADA múlt csütörtökön döntött a fellebbezésről, majd kedden az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke, Sztanyiszlav Pozdnyakov kérte a szervezetet, hogy hivatalosan tiltakozzon a WADA-nál. A fellebbezést követően az ügyet a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) fogja tárgyalni. A WADA december 9-én tiltotta el négy évre Oroszországot egyebek között az olimpiai és világbajnoki részvételtől, valamint a jelentősebb nemzetközi versenyek rendezésétől, mivel bizonyítottnak látta, hogy manipulálták az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) moszkvai laboratóriumának eredményeit.
Többek között a jövő évi tokiói olimpián, illetve a 2022-es katari labdarúgó-vb-n sem szerepelhetnek orosz színekben sportolók.

A 2020-as - részben oroszországi rendezésű - futball Európa-bajnokságot nem érinti a mostani szankció, és azok, akik bizonyítani tudják, hogy tisztán készülnek, semlegesként ott lehetnek a nagy versenyeken. A büntetést kiváltó ügyet a moszkvai doppingellenőrző laboratórium - hosszas huzavona után - januárban átadott adatbázisának átvizsgálása után robbantotta ki a WADA. A labor működését és a RUSADA-t 2015 végén függesztették fel, miután a WADA az év novemberében nyilvánosságra hozta illetékes bizottságának vizsgálati jelentését, amely megállapította, hogy Oroszországban átfogó doppingolás zajlott. Egy évvel később a WADA által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság arra a következtetésre jutott, hogy Oroszországban a doppingot állami támogatással, rendszerszintűen alkalmazták. A jelentés szerint az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között harminc sportágban mintegy ezer sportoló vizsgálati mintáját manipulálták és pozitív teszteredményeket titkoltak el.
Frissítve: 2019.12.27. 14:36

Közel kétszáz autó a Szilveszter- ralin

Publikálás dátuma
2019.12.26. 17:35

Fotó: Hungaroring média
Kilenc ország 193 versenyzőpárosa nevezett a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó Szilveszter-ralira, melyet 21. alkalommal rendeznek meg a Hungaroringen és környékén. 
Magyarország mellett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Svájcból, Lengyelországból, Németországból, Finnországból és Angliából is érkeznek versenyzők, a legnagyobb név pedig az idei rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájának győztese, a finn Kalle Rovanperä lesz.
A Szilveszter-rali történetében először fordul elő, hogy egy aktuális vb-győztes, valamint a friss magyar bajnok is rajthoz áll. Rovanperä egy Skoda Fabia R5-össel, míg a 2019-es hazai bajnokság abszolút legjobbja, Vincze Ferenc egy Volkswagen Polo GTI R5-tel indul a viadalon.
Az idei Szilveszter-rali versenytávja 53,1 kilométer, szombaton két, vasárnap pedig hat gyorsasági szakaszt rendeznek, többségében a Hungaroring területén belül.
A nézők a helyszínen kialakított értékesítési pontokon válthatják meg belépőjüket 2500 forintos áron, a 12 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a versenyt.
Pénteken a gépátvétel és a pályabejárás zajlik majd, és egy hivatalos tesztre is sor kerül, az első autó szombaton 10 órakor rajtol. A szervezők élő rádiós és internetes közvetítéssel, valamint a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is ingyenes parkolási lehetőséggel várják a nézőket.
Szerző