Előfizetés

Maga sem tudja, miért ölt a kőbányai mészárlás gyanúsítottja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.03. 13:35
Rendőrök teperik földre a kőbányai gyilkosság gyanúsítottját
Fotó: police.hu
A férfi véres kézzel sétált az utcán a gyilkosság után. Beismerő vallomást tett, de nem adott rá magyarázatot, hogí miért vagdosott össze machetével egy háromgyerekes anyát.
Elrendelte a bíróság a 22 éves K. Dániel letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy december 30-án egy bozótvágó késsel összevagdosott és halálosan megsebesített egy középkorú nőt Kőbányán, a Harmat utcában. A férfi egyelőre egy hónapig lesz rácsok mögött a  Budai Központi Kerületi Bíróság döntése alapján – írja a közleményében a letartóztatást kezdeményező ügyészség. A gyanúsított és áldozata ugyanabban társasházban, de különböző szinten laktak, lapunk pedig úgy tudja, hogy semmilyen kapcsolat nem volt közöttük, legfeljebb látásból ismerhették egymást. A támadó kora délután jelent meg a három gyermeket nevelő anya lakásán, és gyerekei szeme láttán mészárolta le a nőt. A szomszédok azután hívták a rendőröket, hogy az egyik első emeleti lakásnál és a folyosón is vércseppeket láttak.
Ezután a Bors szerint kábultan, még véres kézzel bolyongott a XVII. kerületi utcákon, míg a rendőrök el nem fogták. K. Dániel január elsején beismerő vallomást tett a rendőrségen – mint az Index írja, eddig nem tudott magyarázatot adni tettére.

Oroszlányi gyilkosság: elfogták és letartóztatták a gyanúsítottat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.03. 11:56
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség egy 55 éves férfit vett őrizetbe, a bíróság elrendelte letartóztatását is.
A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint megölt egy nőt Oroszlányban – írja a police.hu. Mint korábban megírtuk, kedd reggel azzal hívták a rendőröket, hogy egy oroszlányi lakásban egy női holttestet találtak. A helyszínen megállapították, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta. A rendőrség közleménye szerint – az adatgyűjtésnek és a közterületen kihelyezett kamerák jó minőségű felvételeinek köszönhetően – három napon belül sikerült azonosítani a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az 55 éves férfit csütörtökön elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki, ellene emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.   

Recés élű késsel szabdalta össze áldozatát

K-K. Lászlót a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására. Kérésük meghallgatásra talált - erről már az ügyészség számolt be honlapján. A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyészségi közleményből további hátborzongató részletek is kiderülnek: e szerint az áldozat egy 36 éves, hajléktalanként élő nő, támadója pedig egy recés élű, hegyes késsel elvágta nyakát, többször megszúrta hasát és mellkasát is, így az áldozat a vérzés okozta sokkba halt bele.

Kiskunmajsai halálos gázolás: a cserbenhagyó letartóztatását indítványozza az ügyészség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.03. 10:16

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A huszonnyolc éves férfi ittas volt a baleset idején.
A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó, ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt a letartóztatását indítványozza annak a huszonnyolc éves férfinak, aki újév hajnalán Kiskunmajsán ittasan elgázolt két gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magukra hagyva áldozatait.  Az ügyészség közleményében felidézi: Kiskunmajsán, a Fő utcán egy huszonnyolc éves öttömösi férfi január 1-jén hajnalban ittasan közlekedett élettársa személykocsijával, amikor a kereszteződésben letért a jobboldali útpadkára és elütötte a Fiumei utcában gyalog közlekedő férfit és nőt. A baleset következtében a gyalogos férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A sértettek elütése után a gyanúsított járművével egy közúti jelzőtáblának és fának ütközött, majd anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna. A rendőrség közelben tartózkodó járőrei észlelték a helyszínről menekülő autóst, őt rövid időn belül elfogták. A nyomozó hatóság a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki. A gyanúsított terhére rótt, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettek. A férfi az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért az ügyészség a letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, jelenlétének biztosítása érdekében pénteken indítványozta.