„Hálából” rabolta ki jótevőit a Siófokon befogadott fiatal

Publikálás dátuma
2020.01.08. 13:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó azt az otthont fosztotta ki, ahol két évig lakott, megverte az egyik szociális munkást is.
Hat év börtönre ítélt gyorsított eljárásban a siófoki bíróság egy férfit, aki kirabolta azt a rehabilitációs otthont, ahol korábban élt. A 21 éves férfi szociális nehézségei miatt két esztendőn át lakott a Siófok melletti településen működő szociális otthonban, így jól ismerte az intézményt és annak működési rendjét. December 7-én elhatározta, hogy pénzt szerez az otthonból: éjszaka odament, átöltözött a kertjében, a sapkájából csuklyát alakított ki, majd bekopogott, hogy kicsalja az éjszakás szociális munkást.
Mikor a nő ajtót nyitott neki, az irodában elzárt pénzt követelte tőle, s nyomatékképpen többször ököllel arcon vágta sikoltozó, segítségért kiáltozó áldozatát; az éjszakás végül beengedte az irodába, ahol a rabló magához vett egy lemezkazettát, benne 1,5 millió forinttal.

A vádlott ezután átgyalogolt a szomszédos településre, ahol vonatra szállt, hogy elmeneküljön, ám a siófoki rendőrök nem sokkal később egy másik állomáson elfogták, noha azt mondta nekik, hogy nem ő rabolt, hanem az otthon egy másik lakója.  A siófoki ügyészség rablás, súlyos testi sértés és hamis vád miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a bíróság el is ítélt – a döntés ellen a vádlott fellebbezett. 
Szerző
Frissítve: 2020.01.08. 16:24

Agyonvertek, majd elástak egy 77 éves asszonyt Vámosmikolán

Publikálás dátuma
2020.01.08. 12:33
A vámosmikolai gyilkosság hatóságilag lezárt helyszíne, 2020. január 7-én
Fotó: police.hu
Az idős áldozat korábban védőnőként dolgozott, anyagilag segíthette feltételezett gyilkosait.
Brutális gyilkosság történt hétfőn a Pest megyei Vámosmikolán – támadói  halálra vertek  egy idős helyi asszonyt, majd elföldelték a holttestet.  A megyei főkapitányság nyomozói az elkövetés helyszínén elfogták a gyanúsítottakat, egy 33 éves ipolytölgyesi nőt és 20 éves becskei társát. Ellenük emberölés gyanújával indult eljárás, a rendőrök pedig kérték letartóztatásuk bírósági elrendelését, írja a police.hu
A Hídlap című helyi portál úgy tudja, hogy
a feltételezett elkövetők és az áldozat ismerték egymást, a korábban védőnőként dolgozó, köztiszteletben álló sértett többször is kisebb-nagyobb összegekkel segítette ki őket. Az asszony a lap értesülései szerint ugyanakkor néhány nappal ezelőtt meglopták.

A portál olvasói forrásra hivatkozva hozzáteszi: a páros hétfőn valamilyen ürüggyel átcsalta magához az idős asszonyt, a gyilkosság tehát az ő lakhelyükön történhetett. A lakosokat megrázta a hír: a közösségi oldalakon többen azt mondták, hogy újra kellene szervezni a polgárőrséget.
Szerző

Telefonálgató társnője buktathatja le a kőbányai betörőt (videó)

Publikálás dátuma
2020.01.08. 08:58
Míg társa betört, az ismeretlen nő telefonált a kőbányai üzlet előtt
Fotó: police.hu
Az ismeretlen férfi gondolt az álcázásra, segítője viszont megmutatta magát a kameráknak.
Betörés miatt keres egy párost a kőbányai rendőrkapitányság: az ismeretlen férfi és nő november 2-án, este tizenegy óra előtt vitte el egy X. kerületi, Jegenye utcai üzlet bevételét - a történteket két térfigyelő kamera is rögzítette.
Ez, és a túlzott lezserség vezethet a páros bukásához: az üzlet ablakát felfeszítő, azon benyomuló férfi ugyan maszkot viselt, az őt segítő nő viszont csak egy kapucnit húzott fejére, ami arcát fedetlenül hagyta. Míg partnere „dolgozott”, az ismeretlen nő nyugodtan telefonálgatott a térfigyelő kamera előtt, ezzel újabb digitális nyomokat hagyva maga után.
A tettesek ugyanakkor a fentiek ellenére is ismeretlenek; a kerületi kapitányság fényképes körözést adott ki ellenük.    A rendőrség kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit és nőt felismeri, tud hollétükről és/vagy a bűncselekmény részleteiről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
Szerző