Agyonvertek egy nőt a XIII. kerületben

Publikálás dátuma
2020.01.14. 22:12

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A holttestet a Népfürdő utcában, egy irodaház előtt találták meg.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2020. január 14-én 16 óra 57 perckor a mentők értesítették, hogy a XIII. kerületi Népfürdő utcában, egy irodaház előtt találtak egy holttestet - írja honlapján a rendőrség.    A helyszíni szemle során beszerzett adatok alapján a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe. A BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és megkezdte az elkövető felkutatását.  
Szerző
Frissítve: 2020.01.14. 22:15

Rendőrök mentették meg az M3-ason elütött vizslát

Publikálás dátuma
2020.01.14. 17:41

Fotó: police.hu
Linda sokkos állapotban rohangált az autók között.
A BRFK Motoros Alosztályának két munkatársa, Dobrocsi Gábor r. törzsőrmester és Horváth Péter József r. törzsőrmester autóval látott el szolgálatot az M3-as autópálya bevezető szakaszán, amikor egy kutyára lettek figyelmesek - írja honlapján a rendőrség. A vizsla az autók között rohangált, ezért a rendőrök bekapcsolták a megkülönböztető jelzést, megálltak a szélső sávban, és megpróbálták megfogni az ebet. A rémült állatot végül a helyszínre érkező XV. kerületi járőrökkel és egy állampolgár segítségével sikerült befogni. A vizslát egy autó ütötte el, így a rendőrök a sérült állatot orvoshoz vitték. A kutya rendelkezett chippel, de regisztrálva nem volt, így a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület segítségével került vissza a gazdájához.
Szerző

Engedélyezték a "skálás gyilkos" feltételes szabadságát, de a döntés nem végleges

Publikálás dátuma
2020.01.14. 15:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A '96-ban társával több embert meggyilkoló férfi azóta szakmát szerzett a börtönben, nagyrészt kifogástalan magatartás tanúsított, áldozatainak önként kártérítést is fizet.
Első fokon engedélyezte az egyik "skálás gyilkos", Bene László feltételes szabadságra bocsátását a bíróság, de a döntés még nem végleges. A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt 1992-es pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságáról.
Az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem végleges, az elítélt szabadon bocsátására még nem került sor.

A bíró a keddi tárgyaláson megállapította, hogy az elítélt fogva tartásának jelentős része alatt a büntetés-végrehajtási intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartás tanúsított. Szakmát szerzett, szabadulása után munkáltatása biztosított. A férfi kifejezte megbánását, a részére az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt korábban jogerősen megítélt kártalanítás összege fedezi szabadulása utáni lakhatását, valamint a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.
Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek. Bene több súlyos bűntettet követett el társával, Donászi Aladárral, aki 2001-ben a bv-intézetben öngyilkos lett. Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki.
A Legfelsőbb Bíróság döntése az volt, hogy az elítélt legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le. A bíróság legutóbb 2018-ban döntött a férfi ügyében, és akkor nem helyezte feltételes szabadságra.