Mészáros nemcsak felvásárol, új céget is alapít

Publikálás dátuma
2020.01.19. 13:06

Fotó: Népszava
Úgy tűnik, hogy a felcsúti milliárdos 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja.
A legrégebbi, családi érdekeltségei kapnak új leánycégeket. Miután az év első munkanapján jegyezték be az R-Kord Network Kft.-t, néhány nappal később már egy újabb társaságot alapított a felcsúti milliárdos - szúrta ki az mfor.hu.
Január 8-án alakult meg a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft., melyet a cégbíróság január 13-án jegyzett be - vette észre a portál az Opten adatbázisában. A 3 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott társaság fő tevékenysége 3,5 tonna fölötti gépjárműkölcsönzés, de emellett egyéb tevékenységek sorát is bejegyeztették. Többek között a cég:  
  • rakománykezeléssel,
  • saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával,
  • közúti áruszállítással,
  • mezőgazdasági gép, berendezés nagykereskedelmével,
  • és bányászati-, építőipari gép nagykereskedelmével is foglalkozik.
A cég ügyvezetője az az Urfi Beatrix lett, aki az anyacég operatív irányításáért is felelős. A Nehézgépkezelő Kft. tulajdonosa a 2016-ban létrehozott Mészáros M1 Autókereskedő Kft., amely 2018-ban a korábbi 500 millió forintos árbevétel után 692 milliót realizált, ám ezt a növekedést bőven elvitték a költségek. Mindössze egymillió forint nyereség maradt a kasszában, miközben 2017-ben még 426 millióval zárták az évet. Az Opten adatai szerint 2018 végén nagy mértékben bővült a cég: a novemberi 3 fős alkalmazotti létszám hirtelen 54 főre emelkedett, és azóta is újabb embereket vettek fel. 2019 novemberében már 71 fővel működött a cég.
Szerző

Többfelé gondot okoz az időjárás az áramszolgáltatásban

Publikálás dátuma
2020.01.18. 18:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A lecsapódott pára, dér és zúzmara ráfagy a vezetékre.
Az NKM Áramhálózati Kft. ellátási területén, különösen Békés megyében a téli időjárás helyenként átmeneti problémát okoz a villamosenergia-szolgáltatásban – közölte a Nemzeti Közművek a Facebook-oldalán. Mint írták, 
„az országunk fölött napok óta tartósan megmaradt hidegpárna miatt a lecsapódott pára, dér és zúzmara ráfagy a vezetékre, amelyek jegesedése több helyszínen a kötőelemek meghibásodását és vezetékszakadást okozott a középfeszültségű hálózaton”.

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai megerősített létszámmal folyamatosan javítják a hibákat.
Szerző
Témák
időjárás áram

Szójapelyhet hívott vissza a Rossmann

Publikálás dátuma
2020.01.18. 12:18

Fotó: Beata Zawrzel / AFP / NurPhoto
Azt kérik, hogy azok, akik vásároltak az érintett termékből, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe.
Tropánalkaloid-szennyezettség miatt visszahívja a Rossmann az „enerBIO Szójapehely 500g” terméket, a vállalkozás a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) is tájékoztatta az intézkedésről. A Nébih és a Rossmann arra kéri azokat, akik vásároltak a jelzett lejárati idejű termékből, hogy ne fogyasszák azt el, hanem vigyék vissza az üzletbe. A termék árát a cég megtéríti. A termék adatai:  Megnevezése: enerBIO Szójapehely 500g Minőség-megőrzési idő: 2020.06.12; 2020.07.30; 2020.10.07 

A tropán alkaloidok

A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (pl. nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (pl. kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei, amelyek a növény minden részében megtalálhatóak. Közismert képviselőjük az atropin, melyet gyógyászati célra is felhasználnak. Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Szerző