Nem csak áldozatát, barátját is cserben hagyta a salgótarjáni gázoló, aki társára terelte a gyanút

Publikálás dátuma
2020.01.19. 19:23
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Először úgy tűnt, sikerült megtévesztenie a rendőröket, de lebukott: a halálos baleset mellett hamis vád miatt is felelnie kell.
Nem a korábban őrizetbe vett férfi okozott halálos balesetet pénteken Salgótarjánban, hanem a barátja, aki ellen most már hamis vád miatt is folytatják az eljárást - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap. Dankóné Nagy Éva elmondta: pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.
A nógrádi rendőrök forró nyomon keresték a halálos baleset okozóját, és úgy tűnt, pénteken meg is találták. Két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, majd egyiküket őrizetbe vették. Ám a nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelő kamerák felvételeinek részletes elemzése eredményeképpen
megalapozott a gyanú arra, hogy a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette, aki a gázolás után fiatalabb társára terelte a gyanút.

A beszerzett bizonyítékok alapján a főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása, valamint hamis vád miatt folytatja az eljárást a salgótarjáni Sz. Lajos ellen. A 40 éves férfit őrizetbe vették, korábban őrizetbe vett társát pedig szabadlábra helyezték.

Baleset az M7-esen - komoly torlódásra figyelmeztet a rendőrség

Publikálás dátuma
2020.01.19. 18:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy ember megsérült, Érdnél a főváros felé két sávot is lefoglal a két érintett autó.
Egy teherautó és egy személyautó ütközött össze Érdnél az M7-es autópályán vasárnap délután negyed 6 körül, írja közleményében a rendőrség. A balesetben egy ember megsérült.
A balesetezett járművek a főváros felé két sávon akadályt képeznek, a járműforgalom a helyszínelés és a műszaki mentés idejére egy sávon haladhat.A rendőrség szerint jelentős torlódás alakult ki, az Útinform szerint nagyjából egy kilométeres pályaszakasz érintett.
Szerző

Még időben érkezett a segítség az idős férfihez a fűtetlen lakásba

Publikálás dátuma
2020.01.19. 12:21

Fotó: police.hu
Több órája feküdt a földön, amikor a bátonyterenyei rendőrök rátaláltak.
A rendőrségre 2020. január 18-án 12 óra 26 perckor érkezett az állampolgári bejelentés, miszerint a bejelentő szomszédját már napok óta nem látta - írja honlapján a rendőrség.    A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság körzeti megbízottai pár percen belül a mátraverebélyi helyszínre értek, ahol a ház körül mozgást nem tapasztaltak. A szomszédok az idős férfit már három napja nem látták, és a kopogtatásra sem nyitott ajtót. A rendőrök a hátsó bejáraton át a fűtetlen házba bementek, ahol a fürdőszobában a földön fekve, alvó állapotban megtalálták a keresett férfit, akit felébresztettek. A beteg közölte, hogy rosszul érzi magát, és szemmel láthatóan is rossz fizikai, egészségi állapotban volt. A körzeti megbízottak értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a 64 éves férfit kórházba szállították.
Szerző