Meidermüller feliratú döglött patkányt küldött a Hatvannégy Vármegye Niedermüller Péternek

Publikálás dátuma
2020.01.30. 18:10

Fotó: DK
A csomagot Neidermüllernek címezték.
A Bayer Zsolt vezette fideszes-szélsőjobbos rohamcsapatok mellett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű szerveződés is fontosnak látta, hogy beszálljon a Niedermüller Péter elleni kampányba. Egy döglött patkányt küldtek neki a polgármesteri hivatalba, egyúttal felhívták a figyelmet, hogy "Niedermüller Péter és az őt mentegetők leleplezték magukat, hogy az ő társadalmi képük családellenes, magyarellenes és keresztényellenes". A DK úgy reagált: "a jobboldal ezzel elképzelhetetlen mélységekbe süllyedt, ezek a tettek a legrémisztőbb és legszomorúbb történelmi időket idézik."  
Szerző
Frissítve: 2020.01.30. 18:16

Már el is ítélték a kedd hajnali röszkei határáttörőket

Publikálás dátuma
2020.01.30. 17:50

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI
Egy év letöltendő börtönt kapott első fokon a négy vádlott.
Egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Járásbíróság csütörtökön azt a négy férfit, aki kedden hajnalban egy nagyobb csoport tagjaként Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át, illegálisan jutott be Magyarország területére. A bíróság tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a két szír és két palesztin férfit. A vádlottakat négy évre kiutasították Magyarország területéről. A közelben elfogtak egy magát algériai állampolgárnak valló férfi is, aki négy társával a tömegtől függetlenül a kerítésre egy pallót helyezve mászott át magyar területre, őt határzár tiltott átlépésének bűntettében mondták ki bűnösnek, tíz hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve, négy év kiutasítás mellett.
Szerző

Francia segítséggel hozhatják haza a Vuhanban rekedt magyarokat, két hét karantén vár rájuk itthon

Publikálás dátuma
2020.01.30. 16:04

Fotó: Béres Márton / Népszava
Nyolcan vannak, péntek hajnalban indul értük gép.
Francia segítséggel hozhatják haza a Vuhanban rekedt magyarokat, az őket szállító repülőgép péntek hajnalban indulhat a kínai városba - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Menczer Tamás kiemelte: jelenleg nyolc magyar állampolgár tartózkodik a lezárt Hupej tartományban, hatan Vuhanban, ketten más városokban. Ők mind jól vannak, nem betegedtek meg, és közülük heten szeretnék elhagyni Kínát - közölte. Kifejtette: a több lehetőség közül most azt tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a magyar állampolgárokat az a francia repülőgép hozhatja el, amely péntek hajnalban indul Kínába. A magyarok szombaton érkezhetnek meg Marseille közelébe, ahonnan Magyarországra hozzák és a budapesti Szent László Kórházban két hétig megfigyelés alatt tartják őket - mondta.
Szerző
Témák
koronavírus