Orbán Viktor péntek este bejelentést tesz a járványhelyzettel kapcsolatban

Publikálás dátuma
2020.03.13. 19:50

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A miniszterelnök 21 óra 15 perckor beszél.
Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírussal kapcsolatban kihirdetett veszélyhelyzet keretében szükséges intézkedésekről folyamatosan egyeztet a kormány tagjaival és szakemberekkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek este. Pénteken 21:15 órakor Orbán Viktor a magyar kormány és a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán, valamint a koronavírus tájékoztató oldalon bejelentést tesz – közölte a sajtófőnök.
Frissítve: 2020.03.13. 22:03

Magyarországon járt két szingapúri koronavírus-fertőzött

Publikálás dátuma
2020.03.13. 19:25
Képünk illusztráció.
Fotó: LOUIS KWOK / AFP or licensors
Jelenleg mindketten Szingapúrban vannak karanténban.
Ketten is jártak ezen a héten Magyarországon az eddig regisztrált szingapúri koronavírusos betegek közül - írja az IndexChannel News Asia által közölt adatok alapján. A hivatalos adatokban a 193-as esetnek nevezett férfi egy 26 éves malajziai állampolgár, aki szingapúri munkavállalói engedéllyel rendelkezik. Március 1-3-ig Németországban, 4-6-ig Csehországban, 7-8-ig Ausztriában, március 9-10-ig pedig Magyarországon járt. Péntek reggel derült ki róla, hogy megfertőződött, és kórházi karanténba került. A férfi kapcsolatban áll a 194-es számú szingapúri esettel, aki egy 24 éves kínai nő, szintén van szingapúri munkavállalói engedélye. Ugyanazon az útvonalon járt, mint a 193-as eset, és róla is péntek reggel bizonyosodott be, hogy koronavírusos. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken azt jelentette be, hogy jelenleg Szingapúrban egy magyar állampolgár van karanténban, mert fertőzött személlyel utazott együtt egy repülőgépen.  
Szerző

Vírusteszt – Megrohamozták a fővárosi magánlaboratóriumot

Publikálás dátuma
2020.03.13. 18:51
Illusztráció
Fotó: ROBERT MICHAEL / dpa Picture-Alliance/AFP
A MikroMikoMed Lab vezetője, Széll András közölte: akkora tömeg kereste őket telefonon, hogy képtelenek voltak minden hívást fogadni.
Sokan nem érték el pénteken annak a fővárosi magánlaboratóriumnak a munkatársait, amelyik elsőként jelentette be a hazai a piacon, hogy koronavírus tesztet készít. A MikroMikoMed Lab vezetője, Széll András arról tájékoztatta lapunkat, akkora tömeg kereste őket telefonon, hogy képtelenek voltak minden hívást fogadni. Szerződött partnereik egy budapesti és két vidéki helyszínen veszik le a mintákat, a laboratórium naponta 40-50 koronavírus tesztet tud elvégezni.
Szerző
Témák
koronavírus