Magyar Közlöny;források;koronavírus;rendkívüli intézkedések;

2020-03-14 20:36:11

A vészhelyzet közepén is jutott 2,77 milliárd a rendkívüli alapból az egyházi épületekre

Óriási összegek sorsáról döntött szombaton a kormány, mindebből az egészségügynek jutott a legkevesebb.

Miközben egymást érik a járványügyi rendelkezések és bejelentések, naponta jelent be valamit az operatív törzs, a kormány egy sor érdekes pénzügyi döntést is meghozott.  

Az átcsoportosításokról szóló rendeletek a szombati Magyar Közlönyökben jelentek meg: a 42. közlönyszám arról tudósít, hogy a kormány a rendkívüli intézkedések pénzügyi keretéből kétmilliárd forintot küld az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak. Logikus intézkedés ez a koronavírus-járvány közepén; ám a 43. közlönyszámból már az derül ki, hogy

Hogy a kormány az egyelőre megállíthatatlannak tűnő pandémia idején miért költ többet a templomok gondozására, mint az egészségügyi ellátóközpont támogatására, az rejtély marad, nem tér ki rá a szűkszavú rendelet.

Kiderül viszont a közlönyszámból, hogy  kormány 13,17 milliárd forintot vont el a központi maradványelszámolási alapból. Ebből:

Egy másik, 600 milliós tételt pedig a „helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásai” című zsebből vett ki a kormány, és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa által jóváhagyott fejlesztéseket támogatta meg vele.