Előfizetés

Mohácsi polgármester: Megjelent a városban a koronavírus

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.21. 21:44

Fotó: Facebook
Csorbai Ferenc szerint a beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során.
Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere szombaton közölte: egy mohácsi személynél beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, egy másik embert pedig a fertőzés gyanújával szállították kórházba – írja a Mohácsi Újság. A polgármester szerint az igazolt fertőzéssel kezelt beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek.  Ebben a percben egy megerősített, pozitív esetről van információnk. Városunk úgynevezett coronaria gócponttá vált, a fertőzött személynek hivatalos értesüléseink szerint ugyanis az elmúlt két hétben a százat meghaladó számú kontaktja volt” – fogalmazott közleményében. Csorbai Ferenc hozzátette: szombat délelőtt egy idős hölgyet is koronavírus gyanújával Mohácsról Pécsre szállítottak, és jelenleg lélegeztető gépre kötve az intenzív osztályon ápolják. „Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet. Dr. Csizmadia Csaba főigazgató úr arról tájékoztatott, hogy a Mohácsi Kórház felkészült a betegellátásra” – közölte.  A lakosokat arra szólította fel: maradjanak otthon, illetve csak a leghalaszthatatlanabb esetekben hagyják el otthonukat, akkor is csak egy-egy fő intézze az olyan ügyeket, mint például a bevásárlás. Más területeken térjenek át a telefonos vagy elektronikus ügyintézésre. Kerüljék a személyes találkozásokat, viseljenek maszkot és kesztyű, és továbbra is fokozottan figyeljenek a higiéniai szabályok betartására.

Ötös lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

MTI
Publikálás dátuma
2020.03.21. 20:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 40 (negyven) 48 (negyvennyolc) 59 (ötvenkilenc) 60 (hatvan) 64 (hatvannégy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 3.071.930 forint; 3 találatos szelvény 2.493 darab, nyereményük egyenként 35.830 forint; 2 találatos szelvény 88.780 darab, nyereményük egyenként 2.625 forint. Joker: 222695

Megérkezett a lehűlés, néhol havazás is lehet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.21. 18:24
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Többfelé 15 fokkal hidegebb volt szombat délután, mint pénteken.
Az átvonuló hidegfront mögött mintegy 10-15 fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk. Az esőt egyre több helyen havas eső, majd főként a hegyekben hó váltja fel, aztán megszűnik a csapadék. Vasárnap már csak néhol lehet hózápor – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint a kora esti óráktól eleinte az északi megyékben, majd máshol is halmazállapotot vált a csapadék, így havas eső, a magasabban fekvő vidékeken havazás is lehet. Éjszaka csökkenni fog a felhőzet, és a Dunántúli régiókra korlátozódik a vegyes csapadék. Vasárnap a Dunántúlon felhős idő várható rövid napos periódusokkal, ettől keletebbre gyorsan mozgó gomolyfelhők mellett hosszabb időre kisüt a nap. Egy-egy hózápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél továbbra is erős, helyenként viharos marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között várható.

Hétfőn, kedden és szerdán is havazhat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán azt írta: korábban az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak zivatarveszély miatt, ezeket azonban már – Békés és Csongrád megye kivételével – mindenhol visszavonták. Többfelé 15 fokkal hidegebb volt szombat délután, mint pénteken, volt, ahol az ég is dörgött. Az előrejelzés szerint hétfőn, kedden és szerdán is havazhat az országban. A maximumok mindenütt 10 Celsius-fok alatt, többfelé alig fagypont felett alakulnak. A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, fagyzugokban akár mínusz 10 fok is lehet. (MTI)