koronavírus;Mohács;

2020-03-21 21:44:14

Mohácsi polgármester: Megjelent a városban a koronavírus

Csorbai Ferenc szerint a beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során.

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere szombaton közölte: egy mohácsi személynél beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, egy másik embert pedig a fertőzés gyanújával szállították kórházba – írja a Mohácsi Újság.

A polgármester szerint az igazolt fertőzéssel kezelt beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

Ebben a percben egy megerősített, pozitív esetről van információnk. Városunk úgynevezett coronaria gócponttá vált, a fertőzött személynek hivatalos értesüléseink szerint ugyanis az elmúlt két hétben a százat meghaladó számú kontaktja volt” – fogalmazott közleményében.

Csorbai Ferenc hozzátette: szombat délelőtt egy idős hölgyet is koronavírus gyanújával Mohácsról Pécsre szállítottak, és jelenleg lélegeztető gépre kötve az intenzív osztályon ápolják.

Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet. Dr. Csizmadia Csaba főigazgató úr arról tájékoztatott, hogy a Mohácsi Kórház felkészült a betegellátásra” – közölte. 

A lakosokat arra szólította fel: maradjanak otthon, illetve csak a leghalaszthatatlanabb esetekben hagyják el otthonukat, akkor is csak egy-egy fő intézze az olyan ügyeket, mint például a bevásárlás. Más területeken térjenek át a telefonos vagy elektronikus ügyintézésre. Kerüljék a személyes találkozásokat, viseljenek maszkot és kesztyű, és továbbra is fokozottan figyeljenek a higiéniai szabályok betartására.